13:46 05.01.2018

Територію Головного військового госпіталю Міноборони закриють для ЗМІ та громадськості

2 хв читати
Територію Головного військового госпіталю Міноборони закриють для ЗМІ та громадськості

 Головний військовий госпіталь Міноборони в Києві буде закритий для представників преси і громадськості на час проходження психологічної реабілітації звільнених з ОРДЛО українських військовослужбовців.

Як розповіла на брифінгу в п'ятницю в Києві представник Офісу уповноваженого президента України з питань реабілітації учасників АТО Наталія Зарецька, на сьогодні і звільнені військові, і цивільні особи пройшли обстеження, за результатами яких деякі з них залишаються на стаціонарному лікуванні.

"Нині розпочинається перехід до реабілітаційного етапу... Ми домовилися з керівництвом госпіталю, що на цей період його територія буде закрита для медіа та громадськості. Є чіткі правила щодо роботи з людьми, звільненими з ізоляції. Одним із таких правил є відсутність зовнішніх впливів. Коли людина буде готова виходити і спілкуватися - вона це робитиме", - сказала вона.

Н.Зарецька розповіла, що деякі звільнені відмовлялися від обстеження та лікування саме через присутність великої кількості журналістів на території госпіталю.

За її словами, на сьогодні в цьому медзакладі на лікуванні перебувають 24 військові. У лікарні "Феофанія" - 36 цивільних, серед яких і ті з них, хто не потребує лікування, але позбавлений доступу до свого місця проживання.

Н.Зарецька також повідомила, що звільненим військовослужбовцям наказано 9 січня 2018 року з’явитися за місцем несення служби для вирішення формальних питань.

"Але ті, хто перебуває на лікуванні або реабілітації на території військового госпіталю, зобов'язані з’явиться до своєї військової частини після виписки з госпіталю", - уточнила вона.

За словами Н.Зарецької, Офіс уповноваженого щотижня інформуватиме громадськість про хід реабілітації звільнених українців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА