18:06 05.01.2018

Держбюджет-2018 передбачає збільшення фінансування охорони здоров'я в Україні на 15%

2 хв читати
Держбюджет-2018 передбачає збільшення фінансування охорони здоров'я в Україні на 15%

Державний бюджет України на 2018 рік передбачає виділення 86,9 млрд грн на фінансування системи охорони здоров'я, що на 15% більше порівняно з 2017 роком (75,1 млрд грн).

Згідно з текстом закону "Про державний бюджет України на 2018 рік", оприлюдненим на сайті Верховної Ради, загалом для Міністерства охорони здоров'я України передбачено 26,5 млрд грн. Зокрема, 930 млн грн буде спрямовано на будівництво лікувально-діагностичного корпусу Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит", іще 168,6 млн грн - на реконструкцію і розширення Національного інституту раку (НІР).

Крім того, 112 млн передбачено на реалізацію пілотного проекту з трансплантації органів, ще 389,9 млн грн - на лікування громадян за кордоном.

Частину з виділених Міністерству охорони здоров'я коштів також буде спрямовано на епіднагляд, здійснюваний Центром громадського здоров'я, підготовку та підвищення кваліфікації медичних і фармацевтичних кадрів, методичне забезпечення діяльності медичних і фармацевтичних вишів.

Фінансування Державної служби з лікарських засобів і контролю за наркотиками становитиме 109 млн грн. Кошти, передбачені для Національної служби здоров'я, яка буде єдиним замовником медичних послуг, становлять 8,2 млрд грн, з яких 8 млрд грн буде спрямовано на фінансування надання первинної медичної допомоги.

На здійснення закупівлі лікарських засобів через міжнародні організації виділено 5,9 млрд грн.

Медична субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам становить 57,3 млрд грн. Ще 150 млн грн медсубвенції передбачено на придбання ангіографічного обладнання, 1 млрд грн - на відшкодування вартості лікзасобів за програмою "Доступні ліки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА