12:02 06.01.2018

Епідемії гепатиту А в Україні немає, зареєстровано спалах в Миколаєві та області

2 хв читати
Епідемії гепатиту А в Україні немає, зареєстровано спалах в Миколаєві та області

В Україні немає епідемії вірусного гепатиту А, але близько 50 осіб захворіли в Миколаєві та Миколаївській області, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"В Україні зареєстрували спалах вірусного гепатиту А. Епідемії немає", - йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я на сторінці у Facebook.

За даними Центру громадського здоров'я МОЗ, серед 47 хворих у Миколаєві та області - 6 дітей. Хворих госпіталізовано до Миколаївської обласної інфекційної лікарні та Миколаївської обласної дитячої інфекційної лікарні. Три людини від госпіталізації відмовилися.

"У більшості хворих форма перебігу захворювання середньої тяжкості, у двох людей, зокрема в однієї дитини форма перебігу важка. У стаціонарі залишаються 35 осіб", - інформують у відомстві.

Епідеміологічне розслідування і лабораторні дослідження питної води тривають.

У МОЗ зазначили, що за 11 місяців 2017 року в Україні зареєстровано 29 спалахів вірусного гепатиту А, показники захворюваності не перевищили середніх багаторічних рівнів. Переважно ці спалахи були пов'язані з недотриманням заходів профілактики і порушенням протиепідемічного режиму на об'єктах, а також з недотриманням правил особистої гігієни.

Як повідомлялося, у Миколаєві за місяць було зафіксовано 37 випадків захворювання на вірусний гепатит А, ймовірною причиною може бути вода з пунктів доочистки та розливу.

У Миколаєві функціонують близько 120 пунктів доочистки та розливу води. Прийнято рішення провести позачергову перевірку всіх пунктів у місті. Крім того, вирішено з 3 січня тимчасово заборонити діяльність семи пунктів розливу доочищеної води.

Поліція Миколаївській області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ч. 3 ст. 130 Кримінального кодексу України (зараження вірусом імунодефіциту людини чи іншої невиліковної інфекційної хвороби). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА