17:10 07.02.2018

Канада і Світовий банк допоможуть Україні у формуванні телемедичної мережі

2 хв читати
Канада і Світовий банк допоможуть Україні у формуванні телемедичної мережі

Канада і Світовий банк нададуть Україні допомогу в реформі сільської медицини та формуванні телемедичної мережі, повідомив президент України Петро Порошенко.

"Дуже вдячний нашим канадським партнерам, які підтримали мою програму з розвитку сільської медицини, і Світовому банку. Разом вони надають нам необхідну допомогу для формування в Україні телемедичної мережі", - сказав П.Порошенко під час відеостріму на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" у середу.

Президент нагадав, що минулої осені на програму з розвитку сільської медицини було виділено 4 млрд грн.

"Це - кошти, раніше вкрадені Януковичем (колишнім президентом України Віктором Януковичем - ІФ) і повернуті в бюджет. Крім того, на 2018 й додатково на сільську медицину закладено ще 1 млрд грн", - зазначив П.Порошенко на Фейсбук.

Крім того, президент підкреслив, що $700 млн виділено Канадою на впровадження реформ в Україні й понад $12 млрд протягом 25 років надав Світовий банк для підтримки реформ. За його словами, частина цих коштів буде спрямовано на реформування в системі охорони здоров'я. "Зараз принципова позиція ... частина коштів, ми домовилися, що спрямуємо на реформу сільської медицини, на створення телемедицини", - підкреслив президент.

За словами П.Порошенка, впровадження телемедицини - сучасна технологія в медичному обслуговуванні в сільській місцевості. А також - ефективна світова практика. За даними Deloitte, в 2020 році очікується близько 100 млн звернень до лікарів через засоби телемедицини по всьому світу.

Глава держави додав: "Мрію, що найближчим часом, якомога швидше, після імплементації завдань, які задекларовані в нашому меморандумі, ми могли поїхати в село, зайти в амбулаторію, вийти на зв'язок з найкращими професорами України і продемонструвати ефективність функціонування системи телемедицини".

Як пізніше повідомила прес-служба президента України, в середу в присутності П.Порошенка відбулася церемонія підписання меморандуму про співпрацю між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Міністерством охорони здоров'я України, Світовим банком і Міністерством закордонних справ Канади щодо підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості України і субвенції з державного бюджету на здійснення таких заходів.

Президент України припускає, що знадобиться навчання фахівців, розробка оптимальної моделі, добір програмного забезпечення, яке вже виправдало себе в інших країнах, зокрема в Канаді.

П.Порошенко також розповів, що під час його переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорювалося питання залучення передових німецьких технологій телемедицини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА