13:22 20.02.2018

МОЗ вирішило відсторонити Амосову від обов'язків ректора НМУ

2 хв читати
МОЗ вирішило відсторонити Амосову від обов'язків ректора НМУ

 Міністерство охорони здоров'я України вирішило відсторонити ректора Національного медичного університету (НМУ) ім. О.Богомольця Катерину Амосову від виконання обов'язків. К.Амосова вважає таке рішення "зведенням рахунків" і його оскаржує.

Згідно з повідомленням Міністерства охорони здоров'я у вівторок, рішення про відсторонення К.Амосової ухвалено через зрив призначеного на 20 лютого в НМУ іспиту "Крок 1. Стоматологія" через конфлікт між університетом і Центром тестування при МОЗ.

МОЗ також створив комісію для всебічного вивчення ситуації та вирішив усунути від виконання обов'язків також директора Центру тестування при МОЗ Ірину Буллах.

К.Амосова повідомила агентству "Інтерфакс-Україна", що вказане рішення про її відсторонення наразы на стадыъ оскарження.

"Рішення МОЗ стосовно виконувача обов'язків ми зараз оскаржуэмо, оскільки між мною і особою, призначеною в.о. ректора (Михайло Захараш - ІФ) - професором нашого університету, генералом СБУ у відставці, - існує відкритий конфлікт", - сказала вона.

К.Амосова вважає, що рішення про її відсторонення "є зведенням рахунків, оскільки я відмовилася вирішити господарське питання про підписання договору та перерахування коштів Центру тестування за ліцензування наших студентів на 1,5 млн грн за закритою договірною процедурою".

Як повідомлялося, раніше Центр тестування при МОЗ заявив про загрозу зриву проведення обов'язкового інтегрованого іспиту через спроби університету закупити послуги з проведення іспиту, на відкритих торгах через ProZorro. Центр відмовився брати участь у торгах, зазначивши, що є єдиним органом, уповноваженим на проведення ліцензійних інтегрованих іспитів і укладення такого договору має здійснюватися по переговорної процедурі.

Адміністрація університету заявила, що Центру тестування для своєчасного вирішення питання був переданий договір про надання послуг у рамках передбачених законодавством позатендерних процедур для конкретного іспиту.

К.Амосова - дочка відомого українського кардіохірурга, академіка Миколи Амосова. Очолює НМУ ім.Богомольця з 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА