12:25 28.02.2018

Страйк студентів і викладачів медуніверситету ім. Богомольця припинено

2 хв читати
Страйк студентів і викладачів медуніверситету ім. Богомольця припинено

Студенти та викладачі Національного медичного університету (НМУ) ім. О.Богомольця припинили страйк після того, як заручилися підтримкою комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я в конфлікті між вишем та Міністерством охорони здоров'я.

"Ми припиняємо страйк. Парламентський комітет із питань охорони здоров'я підтримав наші вимоги", - йдеться у відеозверненні студентів, розміщеному на сайті вишу в середу.

Як повідомлялося, 27 лютого члени комітету ВР підтримали пропозицію про звернення до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням вирішити конфлікт, що виник між НМУ ім. О.Богомольця та Міністерством охорони здоров'я. Згідно з рішенням, депутати мають намір просити прем'єра проконтролювати роботу комісії, що вивчає виниклий конфлікт.

Депутати також виступають за відсторонення заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського від керівництва комісією і скасування наказу МОЗ про відсторонення Катерини Амосової від посади ректора НМУ.

Крім того, депутати звернуться до В.Гройсмана з проханням перевірити законність існування при МОЗ Центру тестування, а також фінансування його діяльності за рахунок оплати вишами його послуг.

26 лютого 2018 року студенти і трудовий колектив НМУ ім. Богомольця оголосили безстроковий страйк "у зв'язку з безпрецедентним грубим і незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров'я України в незалежність і самоврядування НМУ імені О.О. Богомольця".

У свою чергу в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун назвала страйк медуніверситету саботажем. Міністерство охорони здоров'я України також закликало не зривати навчального процесу.

Цій ситуації передував конфлікт, що склався між Центром тестування при Міністерстві охорони здоров'я та університетом. Унаслідок конфлікту студенти не змогли скласти ліцензійний інтегрований іспит "Крок 1. Стоматологія", який відбувався ще в 12 вищих медичних навчальних закладах, що здійснюють підготовку лікарів-стоматологів. Відповідно до цього МОЗ ухвалило рішення про тимчасове відсторонення ректора К.Амосової та створення комісії для вивчення ситуації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА