13:41 05.03.2018

СБУ затримала в Києві бізнесмена за постачання медикаментів бойовикам

2 хв читати
СБУ затримала в Києві бізнесмена за постачання медикаментів бойовикам

Співробітники Служби безпеки України в результаті багатоетапної спецоперації заблокували канал фінансування терористичної організації "ДНР", зокрема постачання медикаментів до медичних закладів на непідконтрольній території на Донбасі, де проходили лікування учасники незаконних збройних формувань, повідомляє прес-центр СБУ в понеділок.

Зловмисника затримали під час приїзду на підконтрольну українській владі територію, йому вже повідомили про підозру у скоєнні злочину за ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму), йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

"Житель Донецька ... організував постачання медикаментів з України через територію РФ на не підконтрольну українській владі територію Донецької області. За документами ліки нібито експортувалися до країн близького зарубіжжя, операції проводилися через низку підконтрольних комерсанту фірм, зареєстрованих в Україні. Комерційними структурами він керував дистанційно з тимчасово окупованого Донецька. Ввезену до "ДНР" продукцію ділок реалізовував у медичні заклади, зокрема в ті, де проходять лікування і реабілітацію бойовики, причетні до вчинення терористичних актів та злочинів проти мирного населення", - повідомляє прес-центр СБУ.

Комерсант реалізовував медпрепарати і місцевому населенню, але за цінами, завищеними в чотири-п'ять разів. Оперативники спецслужби з’ְясували, що зловмисник платив усі "податки та збори" до бюджету т.зв. "ДНР", з якого фінансується діяльність незаконних збройних формувань бойовиків. При цьому за свої угоди бізнесмен намагався отримати з українського бюджету відшкодування ПДВ на суму майже 4 млн грн.

"Отриманий від незаконного бізнесу прибуток дав змогу ділку утримувати у французькій Ніцці власну яхту та користуватися в тимчасово окупованому Донецьку новим автомобілем Bentley", - розповіли в спецслужбі.

У Києві та Харкові правоохоронці провели низку обшуків в офісах підконтрольних бізнесменові фірм, під час яких вилучено гроші, чорнову бухгалтерію та печатки різних підприємств. Триває досудове слідство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА