16:45 07.03.2018

Порошенко нагородив загиблу на Донбасі військову медсестру Сабіну Галицьку орденом "За мужність"

2 хв читати
Порошенко нагородив загиблу на Донбасі військову медсестру Сабіну Галицьку орденом "За мужність"

Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив загиблу під час обстрілу бойовиків на Донбасі військового медика, сержанта Збройних Сил України Сабіну Галицьку орденом "За мужність" 3-го ступеня.

"За проявлену мужність, героїзм, який проявила сержант Галицька під час виконання військового та службового обов'язку, за поданням міністра оборони України, я як президент, як верховний головнокомандувач, прийняв рішення про нагородження Сабіни Галицької орденом "За мужність", - повідомив президент під час привітання з Міжнародним жіночим днем жінок військовослужбовців ЗСУ в середу в Києві.

20 лютого 2018 року поблизу с. Катеринівки Луганської області в зоні АТО на Донбасі загинула 23-річна сержант, військова медсестра Сабіна Галицька, яка служила в 10-й окремій гірничо-штурмовій бригаді Збройних Сил України. Військові медики потрапили під ворожий обстріл бойовиків під час надання допомоги цивільним особам. Ще один військовослужбовець унаслідок обстрілу дістав поранення.

С.Галицька проживала в селі Бастова Рудня Житомирської області, де і вчилася в місцевій школі. Згодом у місті Новоград-Волинському вона закінчила медичний коледж. Після роботи акушеркою в Барашівській лікарні С.Галицька підписала контракт і служила в ЗСУ за контрактом з квітня 2016 року.

Орден "За мужність" - державна нагорода України для нагородження військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів та інших осіб за особисті мужність і героїзм, проявлені під час рятування людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках під час виконання військового, службового, громадянського обов'язку в умовах, пов'язаних із ризиком для життя.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА