17:04 21.03.2018

Єдиний диспетчерський центр екстреної медичної допомоги розпочав роботу в Одеській області

2 хв читати
Єдиний диспетчерський центр екстреної медичної допомоги розпочав роботу в Одеській області

Єдина оперативна диспетчерська служба (ЄОДС) КУ "Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф" почала працювати в Одеській області, повідомила прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.

"Ми сьогодні зробили великий крок до життя. Тому що на "103" телефонують люди, яким потрібна допомога. Іноді ця допомога - для того, аби вони жили. Наразі до оперативно-диспетчерської служби підключені міста Одеса, Чорноморськ і Южне. За добу на "103" надходить приблизно 6000 викликів", - зазначив голова Одеської ОДА Максим Степанов.

"Головна мета існування цього центру - щоб "швидка" приїжджала швидше, і щоб смертність у нашій області зменшувалася. Окрім сучасної диспетчерської, в ньому також є кабінет телемедицини. Упевнений, що цей крок у медицині Одеської області напряму вплине на здоров'я наших громадян", - додав він.

У рамках роботи ЄОДС реалізована автоматизація прийому викликів, електронний контроль усіх етапів швидкої допомоги, оптимізація управління ресурсами.

"Інформація автоматично обробляється та передається безпосередньо на мобільний пристрій бригади швидкої допомоги. Тому завдяки роботі служби налагоджено вибір найближчої бригади для виконання заявки. Також обирається найкоротший маршрут її руху завдяки застосуванню GPS-навігації", - розповіли в прес-службі обладміністрації.

Також в обладміністрації зазначили, що кабінет телемедицини на базі ЄОДС дасть змогу надавати екстрену консультативну допомогу лікарям Одеської області та розшифровувати понад 100 електрокардіографічних досліджень на добу.

Загальна кількість працівників нової служби (з диспетчерськими постами, відділом медицини катастроф, виїзною консультативною допомогою, відділом телемедичних лікарських консультацій, цілодобовим технічним постом) становитиме понад 200 осіб.

На базі Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф створено і кабінет моніторингу якості надання медичної допомоги. Це перший такий кабінет в Україні. Його фахівці дізнаватимуться у пацієнтів думку щодо якості отриманої ними медичної послуги.

Кошти на реалізацію проекту в сумі 17,8 млн грн було виділено з обласного бюджету.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА