13:25 27.03.2018

У партії "Наш край" заявляють про ризики зриву медреформи в Україні

2 хв читати
У партії "Наш край" заявляють про ризики зриву медреформи в Україні

У рамках проведеної в Україні медичної реформи необхідно збільшити перехідний період і провести інформаційну кампанію, щоб уникнути величезних черг при підписанні декларацій з лікарями, заявляє співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

"Українців змушують обирати лікаря швидко і наосліп. Людей чекатимуть величезні черги, щоб підписати договір. А оскільки комп'ютерів у поліклініках переважно немає, договори підписуватимуть годинами. Це створить величезні черги і хаос", - сказав О.Мазурчак у вівторок.

За його словами, помилки в реформі створюють потенційні конфлікти між пацієнтами і лікарями. "Відсутність норм обслуговування пацієнтів і бажання лікарів працювати в містах, де проживає більше пацієнтів, - все це може призвести до конфліктів між пацієнтом і лікарем", - впевнений співголова партії.

У зв'язку з цим "Наш край" вимагає від МОЗ убезпечити пацієнтів від недоопрацювань реформи. "Слід збільшити термін перехідного періоду і посилити інформаційну кампанію. Мають бути підготовлені приміщення, створена база даних лікарів із зазначенням їхнього досвіду і кваліфікації. По-друге, потрібно провести масштабну комп'ютеризацію медичних установ на всіх рівнях. По-третє, лише після комп'ютеризації та курсів підвищення кваліфікації лікарів має бути впроваджений електронний документообіг. По-четверте, слід прискорити створення Національної служби здоров'я, що має розподіляти величезний медичний бюджет. Сьогодні в неє є лише керівник ", - сказав О.Мазурчак.

За його словами, партія "Наш край" вимагає від уряду при реалізації медреформи захистити права пацієнтів. "Ми збиратимемо факти відмов від підписання угод, випадки порушення прав пацієнта і лікаря. Медична система має працювати в інтересах громадян, а не чиновників. Реформи для людей, а не люди для реформ", - резюмував О. Мазурчак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА