12:26 29.03.2018

Інститут раку закупив послуги і товари в обхід ProZorro на 10 млн грн

2 хв читати
Інститут раку закупив послуги і товари в обхід ProZorro на 10 млн грн

Національний інститут раку (НІР) закупив наприкінці 2017 року товарів і послуг в обхід системи електронних державних закупівель ProZorro у пов'язаних між собою компаній на загальну суму 10 млн грн, повідомив Центр протидії корупції (ЦПК) у своєму прес-релізі.

У період з 19 до 26 грудня інститут підписав 13 договорів, вісім з них - з компанією ТОВ "Деснет" на загальну суму 3,4 млн грн, два договори з компанією ТОВ "Диз Мер" на суму 3,5 млн грн, а також договору з ФОП Е.Пасічник ще на 3 млн грн.

Так, 19 грудня 2017 року інститут підписав шість договорів із "Десент" на закупівлю пакетів програмного забезпечення (ПО) для роботи з графіками і зображеннями, управління матеріально-технічними ресурсами, планування часу і офісного ПЗ, для обліку часу і/або людських ресурсів, а також пакети комунікаційного та медичного ПЗ. П'ять договорів були укладені на суму 199,990 тис. грн кожен, ще один - на 190,890 тис. грн.

"Закупівлі" дроблять "на кілька, щоб не проводити відкриті конкурентні торги, а закупити товари або послуги безпосередньо у своїх постачальників. Яскравий приклад - закупівлі на суму 199, 990 тис. грн, коли необхідний поріг для проведення тендеру становить 200 тис.", - цитує прес-служба слова юриста центру Юрія Гермашева.

Крім того, 21 грудня з цією ж компанією інститут підписав ще два договори на 1,488 млн грн і 1,016 млн грн на будівництво інформаційних мереж і систем для реалізації програми "Впровадження медичної інформаційної системи у національному інституті раку".

Цього ж дня також були підписані договори з ТОВ "Диз Мер" на 1,459 млн грн і 1,456 млн грн із впровадження медичних інформаційних систем (МІС) у хірургічному та клінічному корпусах інституту.

"Цікаво, що компанія "Деснет" пов'язана з "Диз Мер", в якій інститут купував комп'ютери. Так, при описі компанії" Диз Мер "згадується сайт компанії "Деснет", - зазначили у ЦПК.

У центрі також зазначили, що за кошти, виділені Кабінетом Міністрів України на автоматизацію низки приміщень інституту, мали забезпечити он-лайн системи для реєстрів пацієнтів і препаратів.

"Загальний бюджет НДР на закупівлю ліків і медичних виробів у 2018 році становив 120 млн грн, ще 168 млн грн передбачено на будівництво корпусів, незважаючи на те, що в минулому році інститут віддав частину своїх приміщень під приватний діагностичний центр", - зазначили в ЦПК .

Наразі агентство "Інтерфакс-Україна" очікує коментар від Національного інституту раку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА