15:00 06.04.2018

Харківський адмінсуд визнав незаконною відмову МОЗ погодити призначення начальника Харківського обласного управління охорони здоров'я

2 хв читати
Харківський адмінсуд визнав незаконною відмову МОЗ погодити призначення начальника Харківського обласного управління охорони здоров'я

Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов переможця конкурсу на посаду начальника управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації головного лікаря Харківської обласної лікарні Богдана Федака до Міністерства охорони здоров'я та голови Харківської обласної державної адміністрації.

"Визнати незаконною відмову Міністерства охорони здоров'я України, згідно з якою не погоджено призначення Федака Богдана Степановича на посаду державного службовця категорії "Б", начальника управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації, викладену в листі від 3 березня 2018 року ... Зобов'язати голову Харківської обласної державної адміністрації вирішити питання про призначення Федака Б.С. на посаду ... з урахуванням висновків суду", - зазначено у рішенні, оголошеному в п'ятницю суддею Михайлом Спірідоновим.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Як повідомлялося, раніше Міністерство охорони здоров'я відмовилося погодити призначення переможця конкурсу Б.Федака начальником управління охорони здоров'я обладміністрації як "людину з кримінальним минулим".

"Ми отримали інформацію, що Федака Б.С. притягували до кримінальної відповідальності: в 1995 році його заарештували за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 165, ст. 172 КК України (в редакції 1960 року). Суд визнав Б.Федака винним у справі, яка фігурувала у ЗМІ як "справа дітей", і призначив покарання - 2 роки 6 місяців позбавлення волі. Верховний Суд України підтвердив вирок обласного суду, проте незабаром Федака Б.С. амністували. Вважаємо неприпустимим призначення людини з кримінальним минулим і відповідною репутацією на цю посаду, тому не можемо погодити призначення Богдана Федака на посаду начальника управління охорони здоров'я Харківської ОДА", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства охорони здоров'я 5 березня.

Б.Федак звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом про визнання дій МОЗ незаконними та вимогою зобов'язати голову ХОДА призначити його на посаду начальника управління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА