19:48 10.04.2018

Виявлена Держлікслужбою прострочена серія популярного препарату була викрадена в 2015 році

2 хв читати
Виявлена Держлікслужбою прострочена серія популярного препарату була викрадена в 2015 році

Виявлена Державною службою з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) в Донецькій області прострочена серія препарату "Но-Х-ша", розчин для ін'єкцій 20 мг/мл по 2 мл в ампулі, виробництва ПрАТ "Лекхім-Харків", була викрадена під час транспортування на експорт у 2015 році.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в АТ "Лекхім" (Київ), коментуючи розпорядження Держлікслужби про заборону обігу однієї з серій цього препарату, розміщену на сайті відомства 4 квітня.

За інформацією Держлікслужби, територіальний підрозділ відомства в Донецькій області виявив в обігу цей лікарський засіб з інструкцією із застосування для Республіки Узбекистан та без сертифіката якості. Крім того, термін придатності цієї серії закінчився в липні 2017 року.

У разі виявлення зазначеного лікарського засобу Держлікслужба зобов'язує суб'єктів господарювання поінформувати її територіальні органи та вжити заходів для утилізації або знищення препарату.

"Серія 170714 "Но-Х-ша" була виготовлена й упакована в липні 2014 року для подальшої реалізації на ринку Республіки Узбекистан. Згідно з митною декларацією, ця серія разом з іншими лікарськими засобами була відвантажена та відправлена компанією "Лекхім" за маршрутом Харків (Україна) - РФ - Казахстан - Самарканд (Узбекистан). Транспортний засіб, який транспортував медикаменти, за інформацією Харківської митниці, зник і не перетнув кордону митної території", - йдеться у відповіді "Лекхіму" на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

У компанії зазначають, що про факт зникнення вантажу "Лекхім" поінформував начальника Держлікслужби в Черкаській області в серпні 2015 року.

"Нині тривають слідчі дії стосовно викраденого транспортного засобу з медикаментами", - повідомляє компанія.

У "Лекхімі" зазначають, що нині проблема контрафакту і контрабанди лікарських засобів на українському фармацевтичному ринку залишається актуальною, проте "завдяки своєчасним діям державних органів з незаконного обігу медикаментів контрафакт і контрабандну продукцію вилучають з обігу для подальшої утилізації або знищення".

"Методом боротьби з незаконною продукцією є лише постійний моніторинг ринку з боку територіальних органів Держлікслужби та інших уповноважених служб", - наголошує виробник.

АТ "Лекхім" очолює групу компаній, до якої входять ЗАТ "Технолог", ПрАТ "Лекхім-Харків".

Нині в продуктовому портфелі компанії - понад 160 торговельних найменувань, зокрема засоби для травної, серцево-судинної, респіраторної, нервової системи, системи крові та гемопоезу, опорно-рухового апарату, протимікробні, дерматологічні засоби, а також біологічно активні добавки, вироби медичного призначення, ветеринарні препарати.

Як повідомлялося, фармацевтична компанія АТ "Лекхім" (Київ) за підсумками 2017 року отримала 101,7 млн грн чистого прибутку, що на 6% більше порівняно з 2016 роком.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА