14:27 25.04.2018

Уряд затвердив тариф на медобслуговування у розмірі 370 грн за пацієнта та коригувальні коефіцієнти

2 хв читати
Уряд затвердив тариф на медобслуговування у розмірі 370 грн за пацієнта та коригувальні коефіцієнти

Кабінет Міністрів України в середу затвердив тариф на оплату первинної медичної допомоги у розмірі 370 грн на рік за обслуговування одного пацієнта, що підписав декларацію з лікарем.

Відповідне рішення про затвердження "Порядку реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної меддопомоги на 2018 року" ухвалено на засіданні уряду в середу.

Також затверджено коригувальні коефіцієнти для п'яти вікових груп. Так, за обслуговування дитини віком до п'яти років лікар отримуватиме чотири капітаційні ставки (1,480 тис. грн), дитини від 6 до 17 років - 2,2 ставки (814 грн).

За надання первинної медичної допомоги особам віком від 40 до 64 передбачено 1,2 ставки (444 грн), від 65 років - дві ставки (740 грн). Відповідно, одну ставку лікар отримуватиме за пацієнта віком від 18 до 39 років.

Крім того, у разі, якщо медобслуговування пацієнта, що підписав декларацію, здійснюється в гірських населених пунктах, коригувальний коефіцієнт становить 1,25 (462 грн). Місце обслуговування пацієнта визначається відповідно до декларації про вибір лікаря.

При цьому плата за обслуговування пацієнтів із "червоного" списку - пацієнта, який не вибрав свого лікаря і не підписав із ним декларації, становить 240 грн. Стосовно них не застосовуються коригувальні коефіцієнти.

Крім того, Кабмін затвердив ще одну постанову, необхідну для реалізації медичної реформи, - "Деякі питання електронної системи охорони здоров'я", якою визначено порядок функціонування електронної системи охорони здоров'я, а також порядок та обсяг оприлюднення Національною службою здоров'я відомостей із системи eHealth.

Електронна система охорони здоров'я України eHealth є необхідним елементом медичної реформи, що забезпечує документообіг, обмін медичною інформацію, а також дозволяє здійснювати оплату медичним закладам послуг, наданих пацієнтам у рамках програми медичних гарантій.

Як повідомлялося, Кабмін у середу, 25 квітня, також затвердив порядок підписання, внесення змін та припинення договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій між Національною службою здоров'я України (НСЗУ), яка виконує роль замовника медичних послуг, та медичними закладами, а також типову форму договору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА