18:05 25.04.2018

У київському госпіталі "Лісова поляна" буде відкрито відділення для лікування посттравматичного синдрому у ветеранів

2 хв читати
У київському госпіталі "Лісова поляна" буде відкрито відділення для лікування посттравматичного синдрому у ветеранів

Міністерство охорони здоров'я України має намір розширити профіль відомчого Українського госпіталю для воїнів-інтернаціоналістів "Лісова поляна" в селищі Пуща-Водиця Оболонського району Києва та відкрити в ньому відділення для лікування посттравматичного стресового розладу (ПТСР) у ветеранів війни та членів їхніх сімей.

"У госпіталі планують підвищити рівень надання медичної допомоги у сфері психічного здоров’я. Сьогодні близько 40% усіх пацієнтів госпіталю лікують порушення психіки, поведінки та захворювання нервової системи. Водночас у закладі немає жодного психолога або психотерапевта. Саме для цього створюється додаткове відділення. До роботи у новоствореному відділенні залучатимуть високопрофесійних фахівців, навколо яких у майбутньому формуватиметься навчально-практичний центр для спеціалістів із регіонів" , - повідомляється на сайті відомства.

У МОЗ наголошують, що про закриття закладу не йдеться, і найближчим часом буде оголошено конкурс на посаду його керівника. "Госпіталь і надалі надаватиме послуги воїнам-інтернаціоналістам, але робитиме це якісніше, на засадах доказової медицини, додавши послуги у сфері психічного здоров’я. Лікування тут буде доступним для усіх категорій ветеранів - і афганців, і ветеранів АТО, членів їхніх сімей і людей, які постраждали внаслідок воєнних дій. Форма власності закладу не змінюватиметься", - заявили у відомстві.

ПТСР виникає внаслідок психотравмуючих подій. Світова статистика свідчить, що від 11% до 30% ветеранів з різних країн світу стикаються з цим розладом. Достовірна статистика для України відсутня, водночас відомо, що охоплення послугами з підтримки психічного здоров’я ветеранів є недостатнім.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА