17:38 04.05.2018

"Охматдит" протягом 2 місяців запустить централізовану систему обліку ліків

2 хв читати
"Охматдит" протягом 2 місяців запустить централізовану систему обліку ліків

Національна дитяча спеціалізована лікарня "Охматдит" (Київ) протягом двох місяців запустить централізовану систему обліку лікарських засобів, повідомила головний лікар клініки Ірина Садов'як.

"Облік (лікарських засобів - ІФ) здійснювати дуже складно, хоча б через те, що в "Охматдиті" немає єдиної інформаційної системи - вся інформація зберігається на паперових носіях, це дуже складно. Ми зараз вводимо електронну систему обліку. Сподіваюся, вона почне працювати місяці через два", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як зазначила головний лікар, для запуску централізованої системи обліку лікзасобів будуть використані 40 комп'ютерів, подарованих клініці спонсорами, а також сервери, які були закуплені клінікою і встановлені в новому корпусі "Охматдиту".

"Нещодавно відбулася важлива подія, без якої система електронного обліку не була б можлива: закуплені та встановлені в новому корпусі сервери. Зараз ми налагоджуємо забезпечення мережі між корпусами. У нас є чіткий план дій. Нам потрібно ще максимум до двох місяців, щоб запустити систему електронного обігу ліків", - сказав вона.

І.Садов’як також повідомила про плани створення електронної карти призначень пацієнтів, що надасть можливість здійснювати облік призначення і використання препаратів.

Як повідомлялося, в мережі Facebook було оприлюднено звернення батьків пацієнтів деяких відділень клініки "Охматдит", в якому вони інформували про брак ліків для забезпечення лікувального процесу і свої витрати на їх покупку, зокрема тих, що мали закуповуватися за рахунок бюджету.

Керівництво "Охматдит" розпочало внутрішнє службове розслідування щодо раціональності замовлення лікарських засобів, а також їх використання деякими відділеннями. Перевіркою було виявлено, що, зокрема, 12 препаратів, які закуповувалися батьками пацієнтів самостійно, були у наявності на складах клініки. Крім того, керівництво Центру дитячої онкогематології та трансплантації кісткового мозку не замовило 10 препаратів, що входять до Національного переліку основних лікарських засобів, що підлягають закупівлі за бюджетні кошти. Так, у 2017 році Центр недозамовив ліків на 19 млн грн.

Раніше Київська місцева прокуратура №10 повідомила сімох співробітників Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" про підозру за фактами привласнення лікарських засобів на суму близько 8 млн грн. Досудовим розслідуванням встановлено, що завідувачка аптечним складом у період з 2012 до 2015 рр. привласнила лікзасоби на загальну суму близько 3 млн грн. Про підозру були також повідомлені шість старших медичних сестер відділень "Охматдиту", які, як матеріально відповідальні особи, направили в свою користь лікзасоби на загальну суму близько 5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА