18:17 11.05.2018

Держпродспоживслужба виявила окремі порушення якості продуктів у черкаській школі, де раніше отруїлися діти

2 хв читати
Держпродспоживслужба виявила окремі порушення якості продуктів у черкаській школі, де раніше отруїлися діти

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) виявила порушення законодавства й окремих показників якості харчових продуктів у черкаській школі №8, де отруїлися 58 осіб, і на підприємстві, яке постачало питну воду в цей навчальний заклад.

"За результатами, проведених ... Держпродспоживслужбою позапланових перевірок черкаської школи №8 і підприємства ПП Родной Є., що виробляє та постачає воду питну доочищену фасовану "Рідненька" у зазначений заклад, виявлено окремі порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і санітарного законодавства", - зазначено в повідомленні на сайті Держпродспоживслужби у п'ятницю.

За результатами перевірок керівництву школи та ПП Родной Є. направлено приписи щодо усунення виявлених порушень, виконання яких перебуває на контролі ГУ Держпродспоживслужби в області.

Також нагадується, що за рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради роботу школи №8 тимчасового призупинено до завершення проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів із забезпечення належного санітарного стану закладу (генеральне прибирання, дезінфекція, провітрювання навчальних, підсобних, санітарно-побутових приміщень, харчоблока тощо), з проведенням повторних лабораторно-інструментальних досліджень об’єктів середовища життєдіяльності (атмосферне повітря, гігієнічні змиви тощо).

За результатами лабораторних досліджень, проведених Черкаською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, у пробах ґрунту, води питної з водопровідної мережі та з кулерів відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено, за винятком вмісту алюмінію в одній із чотирьох відібраних проб питної води з централізованого водопостачання (виявлено 0,7 мг/дм при гранично допустимій концентрації 0,5 мг/куб. дм).

У результаті радіологічних досліджень перевищень нормативів не виявлено.

Як повідомлялося, 8 травня близько 9:00 ранку на території черкаської загальноосвітньої школи №8 під час урочистої лінійки, присвяченої Дню пам'яті та примирення, у школярів різко погіршилося самопочуття, і вони почали непритомніти.

Поліція виконала евакуацію людей і обмежила доступ до території школи.

Загалом було госпіталізовано 58 осіб: 54 дитини та чотирьох дорослих. Лікарі констатували, що в дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція.

До реанімації потрапили 11 дітей, 9 травня їхній стан покращився, і всіх їх перевели до стаціонару.

10 травня Черкаський відділ поліції розпочав кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей у черкаській школі за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

З’ясовано, що отруєння сталося локально на території, де відбувалася лінійка, - постраждалих за межами школи немає.

11 травня з лікарні виписали 22 дітей, у медзакладах залишаються 36 осіб: 32 дітей і четверо дорослих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА