13:02 17.05.2018

Троє дітей залишаються на лікуванні в лікарні з супутніми захворюваннями, не пов'язаними з отруєнням на лінійці в Черкасах

2 хв читати
Троє дітей залишаються на лікуванні в лікарні з супутніми захворюваннями, не пов'язаними з отруєнням на лінійці в Черкасах

 Міністерство охорони здоров'я України інформує, що станом на ранок четверга 49 дітей і чотирьох дорослих, яких госпіталізували зі шкільної лінійки в Черкасах 8 травня, виписали з лікарні.

"Ще троє дітей досі перебувають у дитячій обласній лікарні, але їх лікують від супутніх захворювань, які виявили під час обстеження. Ці захворювання ніяк не пов’язані з отруєнням", - ідеться в повідомленні міністерства, оприлюдненому на сторінці у Facebook у четвер.

За інформацією МОЗ, лабораторні аналізи повітря і ґрунту не показали критичного вмісту жодних сполук, що могли би спричинити реакцію організму. Вода та повітря є безпечними за санітарно-гігієнічними показниками.

У дітей і дорослих, які звернулися до лікувальних закладів Черкас після відвідування шкільних заходів 8 травня, спостерігалася токсична реакція на інгаляційний контакт із невідомою речовиною, але вона не справила шкідливого впливу на здоров'я людей.

Як повідомлялося 8 травня близько 9:00 ранку на території черкаської загальноосвітньої школи №8 під час урочистої лінійки з нагоди Дня пам'яті та примирення у школярів різко погіршилося самопочуття, вони почали непритомніти. Поліція провела евакуацію людей і обмежила доступ до території цієї школи.

Загалом було госпіталізовано 58 осіб: 54 дітей і чотирьох дорослих. Лікарі констатували, що в дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція.

10 травня Черкаський відділ поліції розпочав кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей у черкаській школі за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

Із 33 медзакладів НАМН України до роботи в межах ПМГ до кінця року можуть бути готові чотири

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА