20:53 17.05.2018

МОЗ до кінця 2018 р. може розробити план відновлення національного виробництва вакцин і сироваток

2 хв читати
МОЗ до кінця 2018 р. може розробити план відновлення національного виробництва вакцин і сироваток

Міністерство охорони здоров'я України може до кінця 2018 року розробити і затвердити план заходів щодо відновлення національного виробництва імунобіологічних препаратів.

Згідно з проектом розпорядження Кабміну про затвердження стратегії розвитку Нацпрограми імунопрофілактики та захисту населення від вакцинокерованих інфекцій до 2022 року і плану її реалізації, оприлюдненим на сайті МОЗ, пропозиції щодо відновлення виробництва можуть бути розроблені і затверджені в третьому кварталі.

Спільно з Міністерством охорони здоров'я розробкою плану займеться також Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), Міністерство фінансів, Національна академія медичних наук (НАМН).

У разі ухвалення стратегії і плану її реалізації в цьому році міністерство також проведе аудит законодавства з питань реєстрації та перереєстрації імунобіологічних препаратів та в першому кварталі 2019 року за підсумками аудиту підготує зміни до відповідних процедури і винесе їх на затвердження Кабінету Міністрів України.

Крім того, в 2018 році буде врегульовано питання обмеження доступу невакцинованих (відповідно до календаря щеплень) дітей в колективи, а також переглянуто порядок вакцинації по частині оптимізації календаря щеплень, зберігання, транспортування та прийому на облік імунобіологічних препаратів.

План передбачає вдосконалення системи закупівлі сироваток, антитоксинів, впровадження стимулів для медпрацівників за підвищення рівня вакцинації, а також ряд заходів з формування у населення і медпрацівників усвідомлення цінності імунізації, вдосконалення системи епідспостереження за вакцинокерованими інфекціями.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я ініціював оптимізацію календаря щеплень, підготував методику розрахунку потреби у вакцинах, вжив заходів для закупівлі сироваток, які були відсутні в Україні з 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА