11:06 26.05.2018

НСЗУ оголосила "першу хвилю" укладення договорів із закладами первинної медичної допомоги

2 хв читати
НСЗУ оголосила "першу хвилю" укладення договорів із закладами первинної медичної допомоги

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) оголосила "першу хвилю" укладення договорів з закладами первинної медичної допомоги за програмою державних гарантій медобслуговування.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Міністерстві охорони здоров'я, тепер медзаклади первинного рівня зможуть подавати в НСЗУ заявки на укладення таких договорів.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті НСЗУ, термін подачі заявок про укладення договорів закінчується о 16:00 1 червня 2018 року.

Заявки, надіслані пізніше розглядатися не будуть.

Укладення договору з НСЗУ дасть змогу медичному закладу первинного рівня з 1 липня отримувати фінансування за новим механізмом.

Медичний заклад, який хоче отримувати плату за медпослуги з 1 липня має укласти договір з НСЗУ не пізніше ніж 5 червня 2018 року або не пізніше 15 серпня. Реформа набуває чинності з 1 жовтня.

Для укладення договору з медичним закладом він має відповідати низці вимог НСЗУ, зокрема, бути підключеним до електронної системи охорони здоров'я, оснащеним відповідно до вимог табеля оснащення, мати ліцензію на господарську діяльність з медичної практики.

Медичний заклад може укласти договір з НСЗУ тільки за умови, що всі інші заклади первинної допомоги міста, району або ОТГ (в межах одного бюджету) також підписали договір.

Новий механізм передбачає, що НСЗУ буде оплачувати послуги установ з надання первинної допомоги за принципом капітації, тобто медичний заклад одержуватиме встановлену суму за кожного пацієнта, незалежно від того, чи звертається той по медичні послуги. Капітація оплачується із загальних податків з держбюджету.

Базовий тариф за пацієнта, який підписав декларацію з лікарем, становить 370 грн. До базового тарифу застосовуються вікові коефіцієнти. Так для дитини віком до 5 років – коефіцієнт 4, для дітей від 6 до 17 років коефіцієнт становить 2,2 – 814 грн, для дорослих від 18 до 39 років – коефіцієнт 1, для дорослих від 40 до 64 років – коефіцієнт 1,2 (444 грн), а для людей старше 65 років – коефіцієнт 2 (740 грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА