16:53 30.05.2018

КВПУ закликає прем'єр-міністра припинити реорганізацію клініки "Охматдит"

2 хв читати
КВПУ закликає прем'єр-міністра припинити реорганізацію клініки "Охматдит"

Конфедерація вільних профспілок України (КВПУ) звернулася до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана із закликом зупинити реорганізацію Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит" (Київ) і зберегти структуру Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку (ЦДО ТКМ) як цілісного комплексу.

Відповідний лист, адресований прем'єр-міністру, в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун, голові парламентського комітету з питань охорони здоров'я Ользі Богомолець і головлікаря "Охматдиту" Ірині Садовяк, розмістив глава КВПУ Михайло Волинець на своїй сторінці в мережі "Фейсбук".

"Просимо вжити термінових заходів для зупинки незаконної реорганізації НДКБ "Охматдит", збереження ЦДО ТКМ як цілісного комплексу та захисту права українських дітей на отримання якісної високоспеціалізованої медичної допомоги у власній країні", - говориться в листі.

У КВПУ зазначають: "Запланована реорганізація не узгоджена з трудовим колективом і первинним осередком Вільної профспілки медичних працівників (СПМР) НДКБ "Охматдит", фактично, є розправою над керівництвом (СПМР - ІФ), який входить до КВПУ, за їх активну позицію щодо необхідності розвитку високоспеціалізованої медичної допомоги дітям в Україні замість розвитку зарубіжного медичного туризму і активний опір знищення ЦДО ".

У профспілці зазначають, що ЦДО ТКМ щорічно проводить у середньому 25 трансплантацій кісткового мозку, переважно алогенних (донорських).

ЦДО ТКМ наразі має 70 ліжок і складається з п'яти підрозділів.

Як повідомлялося, в травні 2018 року керівництво НДСЛ "Охматдит" оголосило про плани реструктуризації клінік, в рамках якої, зокрема, будуть створені відділення дитячої нейрохірургії і відділ оцінки ризиків. При цьому загальна кількість співробітників в клініці не зміниться і складе 2,677 тис. ос., однак 15 посад будуть скорочені, а співробітникам запропонують іншу роботу. Зокрема, мова йде про ліквідацію посад керівників кількох центрів - неонатології, офтальмології, токсикології та онкогематології.

Згідно з планами керівництва клініки, відділення, , що входять в центр онкогематології, будуть збережені, а функції цього центру розширені: він буде займатися також лікуванням дітей з первинними імунодефіцитами, тому в структуру центру будуть введені посади імунологів.

Скорочення посад керівників центрів керівництво клініки пояснило оптимізацією витрат і структури.

В кінці квітня керівництво "Охматдиту" почало внутрішнє службове розслідування щодо раціональності замовлення лікарських засобів, а також їх використання деякими відділеннями медустанови. Зокрема, було встановлено, що 12 препаратів, які самостійно закуповували батьки пацієнтів центру онкогематології та трансплантації кісткового мозку, в той час перебували в наявності на складах лікарні. Крім того, керівництво центру не замовило 10 препаратів, що входять до Національного переліку основних лікарських засобів, що підлягають закупівлі за бюджетні кошти, необхідних для лікування пацієнтів центру.

Загалом у 2017 році Центр онкогематології та трансплантації кісткового мозку в недозамовив ліків на 19 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА