17:59 13.06.2018

Кабмін перерозподілив 2 млрд грн на функціонування закладів "первинки", що не ввійшли до медреформи

2 хв читати
Кабмін перерозподілив 2 млрд грн на функціонування закладів "первинки", що не ввійшли до медреформи

Кабінет Міністрів України скоротив на 2 млрд грн програму, що передбачає новий принцип фінансування, - "гроші йдуть за пацієнтом", спрямувавши ці кошти на медсубвенцію для забезпечення функціонування закладів, що не ввійшли до медреформи.

Відповідне рішення уряд ухвалив у середу для забезпечення в ІІІ кварталі 2018 року надання меддопомоги комунальними закладами первинної ланки, що не підписали договору з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) за програмою державних медичних гарантій.

Крім того, Кабмін затвердив постанову, згідно з якою бюджетні кошти, не використані в І півріччі закладами "первинки", що підписали договори з НСЗУ, будуть повернені до бюджету відповідних адміністративно-територіальних одиниць і зможуть використовуватися для надання населенню вторинної меддопомоги.

Як повідомлялося, за підсумками "першої хвилі" підписання договорів із НСЗУ 149 закладів первинної медичної допомоги в 22 областях із 1 липня почнуть працювати за новою системою фінансування.

Другий етап підписання договорів з НСЗУ буде оголошено наприкінці липня.

Для укладення договору медичний заклад має відповідати низці вимог НСЗУ, зокрема: бути підключеним до електронної системи охорони здоров'я, мати необхідне медичне обладнання, мати ліцензію на здійснення господарської діяльності за медичною практикою.

Медичний заклад може укласти договір із НСЗУ лише за умови, що всі інші заклади первинної допомоги міста, району або ОТГ (у межах одного бюджету) також підписали договір.

Базовий тариф за пацієнта, який підписав декларацію з лікарем, становить 370 грн. До базового тарифу застосовуються вікові коефіцієнти: за дитину до 5 років - 4 (1480 грн), для дітей від 6 до 17 років - 2,2 (814 грн), для дорослих від 18 до 39 років - 1 (370 грн), для дорослих від 40 до 64 років - 1,2 (444 грн), для людей старше 65 років - 2 (740 грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА