13:30 27.06.2018

Мінсоцполітики та НГУ домовилися про співпрацю із психологічної реабілітації учасників бойових дій

2 хв читати
Мінсоцполітики та НГУ домовилися про співпрацю із психологічної реабілітації учасників бойових дій

Міністерство соціальної політики України та Національна гвардія підписали меморандум про співпрацю в сфері психологічної реабілітації учасників бойових дій.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", документ було підписано в середу в Києві, він передбачає впровадження досвіду країн-учасниць НАТО за програмою "психологічної декомпресії" комбатантів на етапі виходу із району виконання службово-бойових завдань в екстремальних (бойових) умовах.

Психологічна реабілітація в рамках цього проекту здійснюватиметься за кошти держбюджету за однією із програм Мінсоцполітики.

"З 2014 року Нацгвардія зазнала жахливих втрат. 215 наших службовців загинули, 807 поранені, доля 15-ти дос невідома. Нам важливо не забувати про тих наших військових, які за чотири роки вже мали по 8-10 ротацій", - повідомив заступник командувача Нацгвардії із роботи з особовим складом Ярослав Сподар.

За його словами, в рамках цього меморандуму переважно впроваджуватиметься досвід Франції щодо психологічної реабілітації та соціалізації військових, які виконували завдання в зоні бойових дій, до проекту також будуть залучені капелани Нацгвардії.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи засекречена статистика за страховими випадками суїцидів серед військовослужбовців Нацгвардії, Я.Сподар сказав, що з початку російської агресії ця статистика значно збільшилася, однак з 2017 року відзначається зниження кількості таких випадків.

"У нас ці цифри є, але озвучити їх я не можу. Ми розглядаємо кожний випадок. Суїциди трапляються як під час виконання завдань, та й поза місцем несення служби, під час відпусток. Серед причин також багато сімейних питань. Але в минулому році ми почали фіксувати зниження статистики суїцидів", - сказав він.

Я.Сподар наголосив, що на сьогоднішній день у штаті Нацгвардії працюють понад 200 психологів, 40 з них пройшли навчання за кордоном. Також у штаті формування є 45 капеланів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА