13:43 29.06.2018

Гройсман: Результати реформи системи охорони здоров'я стануть помітними через 2-3 роки

2 хв читати
Гройсман: Результати реформи системи охорони здоров'я стануть помітними через 2-3 роки

Результати реформи системи охорони здоров'я в Україні повною мірою будуть помітні через 2-3 роки, але сьогодні потрібно бути послідовним в ухваленні всіх потрібних рішень, заявляє прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як повідомляється на офіційному сайті українського уряду, прем'єр зазначив, що нинішня глава профільного відомства Уляна Супрун здатна ламати схеми, які десятиліттями існували в медичній сфері. "Медицина не знала змін з минулого століття. Її довели до розрухи. Уляна Супрун розпочала реформу, щоб це змінити. Вона - волонтер, яка приїхала сюди працювати. У неї непростий характер, але вона здатна ламати схеми, які сформувались у цій сфері", - зазначив В.Гройсман.

На його думку, все міфи, нав'язувані щодо трансформацій, особливо у сфері нового механізму закупівлі ліків, - здебільшого маніпуляції. "Зараз ми закуповуємо препарати, які заздалегідь готуються під Україну. Це світова практика. Зараз усе систематизується. Для прикладу, наразі вперше за 7 років Україна повністю забезпечена вакцинами, необхідними для імунопрофілактики відповідно до календарного плану вакцинації", - зазначив глава уряду.

За його словами, закупівля централізована, через ООН, міжнародні тендери, які неможливо скомбінувати. "Щоб спробувати там щось вкрасти, треба бути хворим на голову! ... Зараз є спроби нав’язати "свого" міністра, через нього впровадити нові корупційні схеми - і знову все по колу. А я хочу змінити систему охорони здоров’я", - сказав прем'єр.

"І процес пішов. Уже 9 млн українців уклали угоди на обслуговування сімейними лікарями. Через 2-3 роки ви побачите результат, але для цього потрібно бути послідовними. Не можна шарахатися зі сторони в сторону", - додав В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА