16:15 03.07.2018

У дитячому таборі на Київщині отруїлися 12 дітей - вихованці ДЮСШ "Школа Дерюгіних"

3 хв читати
У дитячому таборі на Київщині отруїлися 12 дітей - вихованці ДЮСШ "Школа Дерюгіних"

 У Київській області в приватному дитячому таборі "Славутич" 11 дітей звернулися по медичну допомогу з розладом травлення, ще одна дитина перебуває в реанімації в стані коми.

"Учора ввечері, 2 липня 2018 року, до Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні екстрено доставили дитину 8 років із розладом травлення, організм дівчинки був украй зневоднений, і вона впала в кому, її госпіталізували до реанімації. Стан кваліфікується як тяжкий", - зазначено в повідомленні департаменту охорони здоров'я Київської обласної державної адміністрації на сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За попередньою інформацією, пацієнтка є ученицею спортивної школи, яка в групі з 28 дітей прибула в ТОВ "Дитячий оздоровчий табір санаторного типу "Славутич", де вони мали готуватися до змагань.

"12 дітям учора стало погано, в них був розлад шлунково-кишкового тракту. В результаті одна дитина в комі, 11 дітей потрапили до медичного ізолятора табору. На сьогодні ізольованими залишаються семеро. Загалом в оздоровчому таборі перебувають понад 200 осіб", - зазначено в повідомленні ОДА.

Станом на 5:00 ранку вівторка госпіталізовану дівчинку оглянув анестезіолог дитячої обласної лікарні (м. Боярка) й викликані на консультацію фахівці лікарні "Охматдит". Зараз її готують до транспортування до дитячого медзакладу "Охматдит".

У понеділок, 2 липня, фахівці Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби) взяли проби їжі, якою годують дітей у таборі, а вже у вівторок, 3 липня, проводяться посіви в постраждалих дітей.

Комісія з епідрозслідування за участю прокурора району та наряду поліції очікувала допуску до медізолятора, де перебували постраждалі діти. Об 11:55 директор табору "Славутич" у присутності двох адвокатів дозволила розпочати роботу комісії з розслідування.

Про цей інцидент поінформовані голова Київської ОДА Олександр Горган, правоохоронні органи та батьки дітей.

Як повідомила прес-служба прокуратури Київської області, за фактом масового отруєння дітей облпрокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України.

"Встановлено, що в понеділок, 2 липня, 11 вихованців спортивної дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики (СДЮШОР) "Школа Дерюгіних" звернулися до медпункту санаторію зі скаргами на розлад травлення, слабкість і головний біль. Крім того, до реанімаційного відділення Переяслав-Хмельницької ЦРЛ доставили ще одну 8-річну дівчинку, яка зараз у важкому стані", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Нині вживають усіх необхідних заходів для встановлення причин масового отруєння дітей і притягнення винних до відповідальності.

У прокуратурі також зазначили, що у провадженні господарських судів розглядаються справи за позовами прокуратури Київської області щодо повернення майна дитячого табору "Славутич" у державну власність. Прокуратура області встановила, що товариство, яке орендує державне майно, незаконно здійснило його реконструкцію і безпідставно оформило право власності на дитячий табір.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА