12:53 04.07.2018

Кабмін затвердив закупівлю специфічних сироваток та імуноглобулінів за кошти бюджету-2018

2 хв читати
Кабмін затвердив закупівлю специфічних сироваток та імуноглобулінів за кошти бюджету-2018

Кабінет Міністрів України включив до номенклатури лікарських засобів і виробів медичного призначення, які закуповуються міжнародними спеціалізованими організаціями за кошти державного бюджету 2018 року, специфічні сироватки та імуноглобуліни, відсутні в країні з 2014 року.

Проект відповідного розпорядження уряду про внесення змін до переліку закуповуваних препаратів і виробів медичного призначення схвалено на засіданні Кабміну в середу.

Зокрема, йдеться про сироватки та імуноглобуліни проти ботулізму, дифтерії, антитоксини від правця, антирабічні імуноглобулін та сироватку, а також про низку препаратів, що використовуються при малярії.

Крім того, цією постановою номенклатуру закупівель за кошти 2018 року розширено препаратами і медвиробами для забезпечення стаціонарного лікування хворих із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями, серед яких - оксигенератори і клапани серця, медвиробами для електрофізіології та кардіостимуляції, стентування коронарних судин.

Перелік доповнено також ліками і виробами медпризначення для забезпечення донорства крові та її компонентів, медикаментами для дітей із вродженими імунодефіцитами.

Іншою постановою уряд доповнив номенклатуру закупівель за кошти 2018 року препаратами для лікування дихальних розладів у новонароджених, дітей із хронічним вірусними гепатитами, тестами і витратними матеріалами для діагностики туберкульозу, медикаментами для громадян, що страждають на легеневу артеріальну гіпертензію.

Зміни стосуються антирезусного імуноглобуліну для запобігання гемолітичній хворобі новонароджених, зокрема, уточнено форму випуску та дозування, а також препаратів з онкології - до відповідного розділу включено медикаменти для лікування онкогематологічних захворювань, а також хронічного мієлоїдного лейкозу.

Як повідомлялося, наприкінці березня 2018 року Кабмін затвердив першу частину номенклатури ліків і медвиробів, які підлягають закупівлі міжнародними організаціями за кошти державного бюджету 2018 року, що є рекордно раннім стартом процесу закупівель.

Наприкінці квітня МОЗ підписало договори з міжнародними організаціями про закупівлю лікарських засобів і медичних виробів за рахунок держбюджету 2018 року. До документів внесено суттєві зміни щодо термінів тендерних процедур та умов оплати. На початку травня ПРООН оголосила перший тендер за кошти держбюджету 2018 року.

Із 2015 року і дотепер закупівлю ліків і медвиробів за кошти держбюджету здійснюють три міжнародні організації - Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН, UNDP) і британське закупівельне агентство Crown Agents.

Міністерство охорони здоров'я України на початку травня 2018 року затвердило наказ про закупівлю за кошти держбюджету-2018 специфічних сироваток та імуноглобулінів, відсутніх в країні з 2014 року. Згідно з наказом, до номенклатури закупівель було включено 11 позицій. Сироватки та імуноглобуліни будуть закуплені через міжнародні організації, що дасть змогу заводити ці препарати в Україну без попереднього подання заявки на реєстрацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА