18:16 04.07.2018

Столичні клініки інтенсивної терапії не можуть отримати ліцензію на медпрактику через свої назви

2 хв читати
Столичні клініки інтенсивної терапії не можуть отримати ліцензію на медпрактику через свої назви

Новостворені вісім столичних клінік інтенсивної терапії не можуть отримати ліцензію на медичну практику через присвоєну їм після перейменування назву, не передбачену переліком закладів охорони здоров'я.

Про це йдеться в інформаційно-аналітичних матеріалах, підготовлених департаментом охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації до спільного засідання парламентських комітетів ВР - з охорони здоров'я і питань соцзабезпечення, що відбулося в Києві в понеділок.

За інформацією департаменту КМДА, при формуванні госпітального округу було передбачено створення лікарень інтенсивної терапії. Згідно з рішенням Київської міської ради на лікарні інтенсивної терапії були перейменовані вісім столичних клінік: Київська міська клінічна лікарня №1, Київська міська клінічна лікарня №6, Київська міська клінічна лікарня №8, Київська міська клінічна лікарня №12, Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, Київська міська дитяча клінічна лікарня №1, Київська міська дитяча клінічна лікарня №2 та Дитяча клінічна лікарня №7 Печерського району Києва.

"На сьогодні лікарні інтенсивної терапії не входять до переліку закладів охорони здоров'я, затверджений відповідним наказом Міністерства охорони здоров'я. Водночас ліцензійними умовами передбачено, що назва установи охорони здоров'я має відповідати зазначеному переліку. Таким чином, лікарні, що заплановано перетворити на лікарні інтенсивної терапії, не можуть отримати ліцензію на медпрактику", - повідомляє департамент охорони здоров'я КМДА.

У департаменті уточнюють, що в зв'язку з цією обставиною департамент не може реалізувати рішення Київради про перейменування лікарень.

Департамент повідомляє, що на базі інших лікарень Києва заплановано створити лікарні планового лікування та лікарні реабілітаційного та відновного лікування.

Як повідомлялося, станом на 1 липня всі столичні лікарі, які надають послуги первинної медичної допомоги у комунальних закладах, у рамках медреформи зареєстровані в електронній системі охорони здоров'я eHealth. Загалом до електронної системи охорони здоров'я eHealth підключено 1,519 тис. столичних лікарів, що працюють в муніципальних медичних установах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА