18:43 09.07.2018

Тариф на невідкладну медичну допомогу складатиметься зі ставки за пролікований випадок і фіксованої оплати за період - концепція

2 хв читати
Тариф на невідкладну медичну допомогу складатиметься зі ставки за пролікований випадок і фіксованої оплати за період - концепція

 Тарифи на оплату невідкладної медичної допомоги та лікарські засоби у разі невідкладних медичних станів мають поєднувати ставки за пролікований випадок і глобальні ставки, що передбачають сплату постачальникам медичних послуг фіксованої суми за певний період.

Такий принцип закладено в Концепцію реформи системи екстреної медичної допомоги, розміщеної на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Концепція також передбачає, що в разі застосування тарифів, встановлених як ставка по пролікований випадок, мають застосовуватися додаткові механізми для нівелювання мотиву до збільшення кількості госпіталізацій.

Крім того, передбачається можливість автономної роботи і наявність резервних потужностей у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також максимально ефективне використання в цьому випадку наявних ресурсів, зокрема інших установ, закладів, добровольців і власні резерви, для реагування на виклик.

Концепція також передбачає, що професія диспетчера оперативно-диспетчерської служби Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф буде введена до класифікатору професій України, а також удосконалення механізму спільного реагування на виклики служб екстреної медичної допомоги, пожежно-рятувальної служби та поліції, введення єдиної національної інтегрованої лінії для будь-яких екстрених ситуацій.

Згідно з концепцією, в Україні заплановано оновити систему підготовки фахівців за новими спеціальностями: зокрема, визначивши кваліфікацію парамедика як медпрацівника, який надає повний спектр необхідної пацієнту догоспитальной розширеної медичної допомоги, екстреної медичної техніки - працівника бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги, який відповідає за управління спеціалізованим санітарним транспортом і має кваліфікацію для надання догоспітальної базової допомоги, а також лікаря медицини невідкладних станів - медпрацівника, який надає повний спектр необхідної пацієнту екстреної госпітальної допомоги.

"Бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги завжди повинні мати в своєму складі екстреного медичного устаткування і парамедика, але можуть мати і розширену кадрову комплектацію для забезпечення допомоги у випадках, що вимагають спеціалізованої допомоги або участі кількох медичних працівників. Зокрема, за окремими обставинами, до роботі парамедика може долучатися лікар медицини невідкладних станів або лікар іншої спеціальності і навпаки, парамедиків можуть допомагати в здійсненні заходів і невідкладних дій із транспортування пацієнта до лікарні", - записано в концепції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА