16:18 11.07.2018

Харківська ОДА призначила главою обласного управління охорони здоров'я фігуранта "справи дітей" Федака

2 хв читати
Харківська ОДА призначила главою обласного управління охорони здоров'я фігуранта "справи дітей" Федака

Начальником управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації призначено Богдана Федака, котрий донедавна очолював обласну клінічну лікарню, кандидатуру якого відмовлялося узгоджувати Міністерство охорони здоров'я.

"Адміністративні суди першої та апеляційної інстанції позицію та дії Міністерства охорони здоров'я визнали незаконними й такими, що не відповідають чинному законодавству", - цитує прес-служба керівника апарату облдержадміністрації Вікторію Белявцеву.

За її словами, призначення відбулося в повній відповідності до чинного законодавства.

"Закон України "Про державну службу" передбачає виключно конкурсний відбір претендентів на посади державної служби та не передбачає жодних додаткових погоджень... Богдан Федак переконливо переміг у конкурсі на посаду начальника управління охорони здоров'я ХОДА. У 10-денний термін, передбачений законом про державну службу для оскарження результатів конкурсу, жодних скарг не надходило (зокрема Міністерства охорони здоров'я)", - сказала В.Белявцева.

"Спеціальну перевірку відповідно до закону України "Про запобігання корупції" та перевірку відповідно до закону "Про очищення влади" Богдан Федак пройшов у повному обсязі та в чіткій відповідності до чинного законодавства. Жодний державний орган за результатами перевірок не мав зауважень щодо кандидатури Богдана Федака. Всі надані уповноваженими органами висновки - позитивні", - додала вона.

Як повідомлялося, раніше Міністерство охорони здоров'я відмовилося узгодити призначення переможця конкурсу Б.Федака начальником управління охорони здоров'я обладміністрації як "людину з кримінальним минулим".

"Ми отримали інформацію, що Федака Б.С. притягували до кримінальної відповідальності: в 1995 році його заарештували за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 165, ст. 172 КК України (в редакції 1960 року). Суд визнав Б.Федака винним у справі, яка фігурувала у ЗМІ як "справа дітей", і призначив покарання - 2 роки 6 місяців позбавлення волі. Верховний Суд України підтвердив вирок обласного суду, проте незабаром Федака Б.С. амністували. Вважаємо неприпустимим призначення людини з кримінальним минулим і відповідною репутацією на цю посаду, тому не можемо погодити призначення Богдана Федака на посаду начальника управління охорони здоров'я Харківської ОДА", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Міністерства охорони здоров'я 5 березня 2018 р.

Б.Федак звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом про визнання дій МОЗ незаконними та вимогою зобов'язати голову ХОДА призначити його на посаду начальника управління.

Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив його позов. Міністерство охорони здоров'я подало апеляцію на рішення суду першої інстанції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА