11:46 12.07.2018

МОЗ спростив форму декларації з лікарем

2 хв читати
МОЗ спростив форму декларації з лікарем

Міністерство охорони здоров'я України внесло низку змін до форми підписання декларації між пацієнтом і лікарем первинної медичної допомоги.

Згідно з наказом №1023 про внесення змін до порядку вибору лікаря, нова форма декларації передбачає необхідність для пацієнта вказувати адресу реєстрації, оскільки вибір здійснюється в незалежності від місця прописки.

Крім того, лікар або реєстратор уже не повинні виготовляти і зберігати копії документів, які надає пацієнт. Він при підписанні декларації пред'являє документ, що засвідчує особу, та документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Термін дії декларацій, підписаних до початку національної кампанії "Лікар для кожної сім'ї", діють до 1 січня 2020 року, документи, підписані після, не мають кінцевого терміну.

При перетворенні установи охорони здоров'я на комунальне некомерційне підприємство (КНП), поділі або приєднання юридичних осіб, що надають медичні послуги, раніше підписані декларації залишаються в силі і вважаються поданими юридичній особі-правонаступнику за умови, що обраний пацієнтом лікар продовжує працювати в установі.

Як зазначили у МОЗ, пацієнти, які наразі ще не підписали декларації, у разі перебування в невідкладному стані мають право отримати безкоштовну первинну медичну допомогу в державних і комунальних установах. Невідкладні стани супроводжуються різким підвищенням температури, кашлем, головним болем, слабкістю, запамороченням, підвищенням артеріального тиску, больовим синдромом при онкологічному затемненні та іншими симптомами.

Як повідомлялося, в Україні почав діяти оновлений перелік послуг первинної медичної допомоги, що є обов'язковим для всіх закладів первинної медичної допомоги, незалежно від моделі фінансування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА