14:58 26.07.2018

У ВР ініціювали проведення аудиту ефективності медреформи

2 хв читати
У ВР ініціювали проведення аудиту ефективності медреформи

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про звернення до Кабінету Міністрів щодо проведення аудиту ефективності для населення реформування системи охорони здоров'я.

Ініціатором відповідного документа, зареєстрованого в парламенті 23 липня, виступив Сергій Каплін (фракція "Блок Петра Порошенка").

Проект також передбачає звернення до Кабміну щодо вжиття заходів для збільшення посадових окладів медпрацівникам шляхом підвищення тарифних розрядів єдиної тарифної сітки, а також можливості встановлення з 2019 року надбавки за престижність праці в граничному розмірі в 20% від окладу.

Текст документа також стосується необхідності внесення урядом до ВР подання щодо кандидатури міністра охорони здоров'я.

У разі ухвалення документа Кабмін повинен буде поінформувати парламент про стан виконання заходів до 15 жовтня цього року.

Як повідомлялося, перший етап реформи системи охорони здоров'я - впровадження принципу "гроші йдуть за пацієнтом" на первинному рівні медобслуговування стартував в Україні з 1 липня 2018 року.

Відповідно до нового механізму фінансування надання первинної меддопомоги, пацієнт обирає собі сімейного лікаря (терапевта, педіатра) незалежно від місця реєстрації. Лікар, у свою чергу, отримує дохід, що залежить від кількості пацієнтів, які підписали з ним декларації. За оцінками МОЗ, створення конкуренції між медичними закладами, а також лікарями дасть змогу поліпшити якість медичних послуг і значно підвищити медпрацівникам рівень оплати праці.

Базовий тариф за пацієнта, який підписав декларацію з лікарем, становить 370 грн. До базового тарифу застосовуються вікові коефіцієнти: за дитину до 5 років - 4 (1480 грн), для дітей від 6 до 17 років - 2,2 (814 грн), для дорослих від 18 до 39 років - 1 (370 грн), для дорослих від 40 до 64 років - 1,2 (444 грн), для людей старше 65 років - 2 (740 грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА