13:09 07.08.2018

Договори з НСЗУ в рамках "другої хвилі" медзаклади підпишуть до 15 серпня

2 хв читати
Договори з НСЗУ в рамках "другої хвилі" медзаклади підпишуть до 15 серпня

 Національна служба здоров'я України (НСЗУ) розраховує, що в рамках другого етапу приєднання закладів первинної медичної допомоги до медичної реформи до 15 серпня буде підписано 468 договорів, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Загалом служба під час "другої хвилі" отримала 509 заяв від медзакладів первинної медичної допомоги на укладення угод, що майже втричі більше, ніж під час першого етапу.

Комунальні та приватні заклади, які підпишуть цього місяця договори, вже в жовтні почнуть отримувати кошти відповідно до нового механізму фінансування.

"Багато хто завчасно автономізувався, отримали ЕЦП та перевірили термін дії ліцензії. А головне, почали мислити інакше - не як наймані працівники системи охорони здоров'я, а як справжні управлінці. Медицина оновлюється. Система охорони здоров'я одужує. Медреформа діє", - наводить прес-служба слова глави НСЗУ Олега Петренка.

Як повідомлялося, перший етап реформи системи охорони здоров'я - впровадження принципу "гроші йдуть за пацієнтом" на первинному рівні медобслуговування - стартував в Україні з 1 липня 2018 року.

Відповідно до нового механізму фінансування надання первинної меддопомоги пацієнт обирає собі сімейного лікаря (терапевта, педіатра) незалежно від місця реєстрації. Лікар, у свою чергу, отримує дохід, що залежить від кількості пацієнтів, які підписали з ним декларації. За оцінками МОЗ, створення конкуренції між медичними закладами, а також між лікарями дасть змогу поліпшити якість медичних послуг і значно підвищити медпрацівникам рівень оплати праці.

Базовий тариф за пацієнта, який підписав декларацію з лікарем, становить 370 грн. До базового тарифу застосовуються вікові коефіцієнти: за дитину до 5 років - 4 (1480 грн), для дітей від 6 до 17 років - 2,2 (814 грн), для дорослих від 18 до 39 років - 1 (370 грн), для дорослих від 40 до 64 років - 1,2 (444 грн), для людей старше 65 років - 2 (740 грн).

З 1 липня 2018 року 160 медзакладів, які виконали всі умови НСЗУ та підписали з нею договори, почали працювати за новим принципом фінансування - "гроші йдуть за пацієнтом" і за перший місяць сумарно отримали 244 млн грн.

МОЗ констатувало зростання заробітної плати деяких медичних працівників автономізованих закладів первинної медичної допомоги в кілька разів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА