14:53 22.08.2018

Кабмін передбачив створення мобільних бригад для екстреного реагування на випадки домашнього насильства

1 хв читати
Кабмін передбачив створення мобільних бригад для екстреного реагування на випадки домашнього насильства

Кабінет Міністрів України затвердив типове положення щодо мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за статевою ознакою.

"Мобільні бригади як спеціалізовані служби підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства, надаватимуть їм психологічну допомогу та професійні консультаційні послуги з виїздом до територіальних громад, а також у телефонному режимі", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики з посиланням не рішення уряду .

Зазначається, що функціонування таких мобільних бригад сприятиме підвищенню здатності територіальних громад забезпечувати доступ їхніх жителів до якісних соціальних і реабілітаційних послуг і гарантуватиме екстрене реагування на випадки насильства суб'єктами.

Згідно з повідомленням, перші мобільні бригади було створено в рамках проекту "Посилення гуманітарних відповідей на потреби найбільш вразливих категорій жінок і дівчаток-підлітків в умовах збройного конфлікту на сході України: зміцнення міжвідомчої системи попередження та подолання гендерно зумовленого насильства та забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров'я", реалізацію якого розпочато в листопаді 2015 року.

Проект реалізується у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Київській, Львівській, Одеській, Харківській та Херсонській областях, а також на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей України. Загалом на сьогодні функціонують 46 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА