16:13 22.08.2018

Студенти мають намір опротестувати в суді призначення в. о. ректора медуніверситету ім. Богомольця

3 хв читати
Студенти мають намір опротестувати в суді призначення в. о. ректора медуніверситету ім. Богомольця

Представники студентського самоврядування мають намір опротестувати в суді призначення Юрія Кучина в. о. ректора Національного медичного університету (НМУ) ім. О.Богомольця.

Про це заявила адвокат студентів Ганна Колесник на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

"Позов до суду про незаконність призначення Кучина буде", - сказала вона, зазначивши, що такий позов буде подано "після свят".

"Нам потрібен час на підготовку, ми збираємо докази, звертаємося з адвокатськими запитами. Коли в нас буде повністю зібрано відповідний матеріал, ми звернемося до суду", - сказав вона.

У свою чергу голова студентського парламенту НМУ Сергій Суровцев повідомив, що 16 серпня студенти зібралися біля будівлі ректорату НМУ на бульварі Шевченка, 13/7, щоб отримати роз'яснення щодо інформації про призначення нового в. о. ректора, однак група з 15 осіб, одягнених у чорне, розігнала студентів з застосуванням фізичної сили. При цьому вісім студентів дістали тілесних ушкоджень.

За словами С.Суровцева, студенти написали відповідні заяви до поліції, проте правоохоронні органи не надали їм законної сили.

"Студенти на місці відразу подали заяви про злочин викликаним університетською охороною співробітникам поліції. Ці заяви наразі лежать без руху, ніякого розслідування щодо тих подій не проводиться. Тому сьогодні буде подано заяву до прокуратури", - сказав він.

С.Суровцев повідомив, що студенти мають намір звернутися до суду, вимагати внесення цих заяв про злочин до реєстру досудових розслідувань і негайного початку розслідування.

Він також заявив, що представники студентського самоврядування мають намір вимагати відсторонення призначеного в. о. ректора НМУ Ю.Кучина з посади на час розслідування інциденту 16 серпня.

"Доки в нас обов'язки ректора виконував проректор Ярослав Цехмістер, у нас усе було спокійно, відбувся випуск студентів, прийом нових студентів, жодних претензій до нього не було. Але тепер в. о. ректора призначений близький друг заступника міністра (охорони здоров'я - ІФ). Тут усе очевидно - один друг допоміг іншому другу", - сказав він.

Як повідомлялося, 15 серпня група невідомих осіб під керівництвом одного з аспірантів університету заблокувала роботу Ю.Кучина. За інформацією Міністерства охорони здоров'я, "охоронці університету за вказівкою невідомих осіб у відділі канцелярії закладу застосували фізичну силу й завдали тілесних ушкоджень співробітниці департаменту управління персоналом та кадрової політики Міністерства охорони здоров'я, яка прибула до університету для ознайомлення адміністрації з наказом про призначення в. о. ректора НМУ".

16 серпня МОЗ повідомило, що Ю.Кучин розпочав виконання своїх обов'язків.

За інформацією МОЗ, у момент прибуття 16 серпня до навчального закладу Ю.Кучина вхід до ректорату, заблокований групою невідомих 15 серпня, все ще був перекритий. Протестувальники відмовилися виконувати вимоги викликаної на місце події поліції, правоохоронці відтіснили їх від входу.

В. о. ректора НМУ Ю.Кучин у супроводі співробітників поліції зайшов до ректорату. При цьому в МОЗ зазначили, що більшість працівників ректорату НМУ були відсутні на своїх робочих місцях у робочий час.

У МОЗ також зазначили, що проректор Я.Цехмістер спочатку відмовився ознайомлюватися з наказом про призначення нового в. о. ректора, однак після переговорів сторони домовилися про продовження роботи університету в штатному режимі під керівництвом нового в. о. ректора. Наказ про його призначення зареєстровано в канцелярії НМУ.

У лютому 2018 року МОЗ ухвалив рішення тимчасово відсторонити Катерину Амосову (дочка відомого українського кардіохірурга, академіка Миколи Амосова), призначену на посаду ректора НМУ в 2014 році, від виконання обов'язків. Рішення було прийнято у зв'язку зі зривом призначеного на 20 лютого в НМУ іспиту "Крок 1. Стоматологія" через конфлікт між університетом і Центром тестування при МОЗ. В. о. ректора призначили професора НМУ, генерала СБУ у відставці Михайла Захараша.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА