19:07 27.08.2018

МОЗ України рекомендує місцевій владі привести програму "Доступні ліки" у відповідність до умов медреформи

2 хв читати
МОЗ України рекомендує місцевій владі привести програму "Доступні ліки" у відповідність до умов медреформи

Міністерство охорони здоров'я України рекомендує місцевим органам влади привести виконання програми реімбурсації (відшкодування вартості) "Доступні ліки" у відповідність до умов реформи системи охорони здоров'я.

Відповідний лист МОЗ розіслало керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних і Київської міськдержадміністрації.

МОЗ зазначає, що, відповідно до чинного законодавства, комунальні некомерційні підприємства, у які були реорганізовані комунальні та державні заклади охорони здоров'я, не є розпорядниками бюджетних коштів, оскільки не є бюджетними установами.

"Тому органи місцевої влади мають протягом місяця своїми рішеннями визначити розпорядниками бюджетних коштів обласні, районні, державні адміністрації та об'єднані територіальні громади", - йдеться в листі МОЗ.

Відомство зазначає, що відповідні дії необхідно виконати в тих регіонах, де кінцевими розпорядниками бюджетних коштів є автономізовані медзаклади, що надають первинну медичну допомогу.

Крім того, нові розпорядники бюджетних коштів мають переукласти угоди з аптеками, які беруть участь у програмі "Доступні ліки".

МОЗ зазначає, що приватні медзаклади, які уклали договір з Національною службою здоров'я України (НСЗУ), мають право почати виписувати рецепти на ліки за програмою реімбурсації, для цього їм необхідно узгодити це з відповідним розпорядником коштів.

"Фізичні особи-підприємці найближчим часом також отримають цю можливість. МОЗ уже підготувало проект змін до постанови й найближчим часом направить його на розгляд Кабінету Міністрів України", - повідомляється в листі МОЗ.

Як повідомлялося, програма реімбурсації (відшкодування вартості) "Доступні ліки" за трьома нозологіями (серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та цукровий діабет 2-го типу) стартувала в Україні 1 квітня 2017 року. З держбюджету на 2018 рік на програму виділено 1 млрд грн. Актуальний реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, містить 261 препарат 49 фармвиробників: 18 українських і 28 іноземних

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

Із 33 медзакладів НАМН України до роботи в межах ПМГ до кінця року можуть бути готові чотири

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА