18:27 29.08.2018

В Україні перереєстровано першу вакцину з оновленим штамом вірусу грипу

2 хв читати
В Україні перереєстровано першу вакцину з оновленим штамом вірусу грипу

Міністерство охорони здоров'я України перереєструвало першу вакцину з оновленим штамом вірусу грипу, актуальним для епідемічного сезону 2018-2019 рр., повідомив Державний експертний центр (ДЕЦ) при Міністерстві охорони здоров'я.

Експертизу внесених до штамового складу змін завершено й затверджено наказом міністерства для імунобіологічного препарату "Ваксигрип тетра/Vaxigrip tetre" французького виробництва "Санофі Пастер".

Крім того, завершено експертизу внесення змін до штамового складу препарату "ДжіСіФлю/GCFLU" виробництва "Грін Крос Корпорейшн" (Корея), у зв'язку з чим рада ДЕЦ рекомендувала її до затвердження Міністерством охорони здоров'я.

Ще один імунобіологічний препарат - "Інфлувак" виробництва "Абботт Біолоджікалз Б.В." (Нідерланди) перебуває на розгляді ДЕЦ.

У свою чергу в Міністерстві охорони здоров'я уточнили, що вакцини від грипу стануть доступні в аптеках протягом місяця. Епідсезон розпочнеться в жовтні 2018 року і триватиме до травня 2019-го. Згідно зі звітом Всесвітньої організації охорони здоров'я циркулюватимуть три штами вірусу грипу (A/Michigan/45/2015 (H1N1) pdm09; вірус, подібний A/Singapore/INFIMH-16-0019/2016 (H3N2); вірус, подібний B/Colorado/06/2017).

Як повідомлялося, у 2017 році перереєстрація чотирьох вакцин з оновленим штамовим складом завершилася до кінця вересня. Однак іще протягом місяця після цього спостерігалася затримка із введенням вакцин в обіг. Пацієнти та медики заявили про затягування Державною службою з лікарських засобів і контролю за наркотиками процесу видачі висновків про проходження контролю якості. У свою чергу в службі аргументували це наявністю низки порушень з боку виробників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА