12:49 03.09.2018

Деякі медпрацівники відділення ТКМ "Охматдиту", що раніше написали заяви про звільнення, повернуться до роботи

2 хв читати
Деякі медпрацівники відділення ТКМ "Охматдиту", що раніше написали заяви про звільнення, повернуться до роботи

Частина медичного персоналу відділення трансплантації кісткового мозку (ТКМ) Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) "Охматдит", що раніше написала заяви про звільнення, вирішила залишитися працювати в медзакладі, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Йдеться, зокрема, про шість (із десяти) медсестер, які забрали свої заяви. Водночас чотири лікарі-гематологи, лікар-трансфузіолог та кілька працівників лабораторії, як і раніше, мають намір залишити свої посади.

Коментуючи кадрову ситуацію, що склалася у відділенні, в МОЗ заявили, що із 3 вересня "Охматдит" розпочинає проводити співбесіди з вісьмома кандидатами, які виявили бажання пройти програму навчання для гематологів у фахівців іноземних клінік. Крім того, медзаклад також розглядає кандидатуру на посаду трансфузіолога.

Для забезпечення процесу лікування клініка залучає іноземних лікарів, які надаватимуть дистанційні та виїзні консультації. Так, у жовтні до відділення прибудуть фахівці з Італії. Крім того, офіційне підтвердження про готовність проводити дистанційні та виїзні консультації отримано від клінік Литви, США та Канади.

У МОЗ також повідомили, що Господарський суд Києва відмовив профспілковій організації НДСЛ "Охматдит" у прийнятті позовної заяви про визнання протиправним і скасування наказу про реорганізацію Центру дитячої онкогематології та ТКМ.

Як повідомлялося, керівництво НДСЛ 17 серпня звільнило завідувача (до реорганізації Центру дитячої онкогематології та ТКМ) відділе ТКМ Олега Рижака за підсумками проведення службової перевірки на предмет раціональності замовлення лікарських засобів і їх використання, в результаті якої було виявлено порушення.

У свою чергу завідувача Центру дитячої онкогематології і ТКМ Світлану Донську було звільнено 20 серпня після відмови від запропонованої їй у зв'язку з реорганізацією центру посади лікаря-гематолога педіатричного відділення консультативно-діагностичної поліклініки "Охматдиту". Слідом за нею заяви про звільнення написали ще деякі лікарі.

Наказ про реорганізацію Центру дитячої онкогематології і ТКМ, затверджений МОЗ з метою поліпшення доступу та якості надання медичних послуг, а також запобігання випадкам розкрадання медикаментів персоналом і надлишкового замовлення дорогих препаратів, набув чинності 20 серпня 2018 року.

Керівництво медзакладу заявило, що у рамках реорганізації "Охматдиту" буде створено відділення дитячої нейрохірургії та відділ оцінки ризиків. При цьому зазначалося, що загальна кількість співробітників у клініці не зміниться, проте 15 посад буде скорочено, а співробітникам, що обіймають їх, запропонують іншу роботу. Зокрема, йшлося про ліквідацію посад керівників кількох центрів, що входять до структури клініки.

У свою чергу деякі лікарі центру ТКМ, а також представники деяких благодійних фондів, виступили проти реструктуризації, заявивши, що, по суті, вона є знищенням структури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА