16:51 11.09.2018

МОЗ визнало проректора з науково-педагогічної роботи ОНМУ як в. о. ректора

2 хв читати
МОЗ визнало проректора з науково-педагогічної роботи ОНМУ як в. о. ректора

Міністерство охорони здоров'я України визнало проректора з науково-педагогічної роботи Одеського національного медичного університету Владлену Дубініну як в. о. ректора вишу.

Відповідний наказ міністерство затвердило 7 вересня 2018 року.

"Усі документи Одеського медуніверситету Державна казначейська служба прийматиме виключно за підписом Владлени Дубініної", - йдеться в повідомленні міністерства.

Нині МОЗ уже подало апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким було призупинено наказ відомства про призначення в. о. ректора Костянтина Аймедова.

Як уточнили у відомстві, 30 серпня 2018 року до ОНМУ надійшло рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким було зупинено дію наказу міністерства щодо призначення в. о. ректора ОНМУ К.Аймедова. Також суд заборонив міністерству призначати будь-кого в. о. ректора університету (за винятком випадків, передбачених законом "Про вищу освіту").

Раніше цей самий суд ухвалив аналогічне рішення щодо наказу міністерства про призначення в. о. ректора Національного медичного університету ім. О.Богомольця (Київ) Юрія Кучина.

Під керівництвом екс-ректора Валерія Запорожана 31 серпня було організовано збори трудового колективу ОНМУ, учасники яких висловили недовіру призначеному міністерством в. о. ректора К.Аймедову, а також обрали замість нього на цю посаду Юрія Сухіна. У міністерстві не визнали результатів цих виборів, оскільки збори були проведені з порушеннями.

Як повідомлялося, у квітні 2018 року МОЗ відсторонило від виконання службових обов'язків ректора ОНМУ В.Запорожана, а в липні достроково розірвало з ним контракт через те, що той не пустив комісію, що прибула до університету для перевірки його діяльності на обійманій посаді.

За інформацією відомства, воно неодноразово отримувало скарги від народних депутатів і громадських організацій про "неправомірні дії ректора ОНМУ В.Запорожана і загалом про критичну ситуацію, що склалася в університеті", через що на 15-21 липня було ініційовано комісійну перевірку дотримання ректором статуту та умов контракту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

У Запоріжжі можуть створити центр реабілітації для понад 2,5 тис. осіб

Із 33 медзакладів НАМН України до роботи в межах ПМГ до кінця року можуть бути готові чотири

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА