18:04 11.09.2018

МОЗ у 2019 році розпочне в Полтавській області пілотний проект із реформування вторинної і третинної меддопомоги - Ковтонюк

2 хв читати
МОЗ у 2019 році розпочне в Полтавській області пілотний проект із реформування вторинної і третинної меддопомоги - Ковтонюк

Міністерство охорони здоров'я України планує в 2019 році розпочати в Полтавській області пілотний проект із реформування вторинної та третинної медичної допомоги у рамках реформи фінансування системи охорони здоров'я, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"У 2019 році ми проводитимемо пілотний проект у Полтавській області, щоб подивитися, яка структура послуг, які лікарні які послуги надають, щоб до 2020 року прийняти виважене рішення на основі об'єктивних даних", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

П.Ковтонюк уточнив, що йдеться про формування пакета послуг стаціонару і тарифів, за якими лікарня буде забезпечена в наявних фінансових можливостях держави.

За його словами, реалізація пілотного проекту буде передбачена в держбюджеті 2019 рік. Порядок реалізації пілота буде затверджено постановою Кабміну після прийняття держбюджету.

Він також нагадав, що у 2020 році в лікарнях (вторинна і третинна меддопомога) буде впроваджено новий механізм фінансування за принципом "гроші йдуть за пацієнтом".

Як повідомлялося, перший територіальний підрозділ Національної служби здоров'я України (НСЗУ) відкриється в Полтавській області до кінця 2018 року.

НСЗУ виступає державним замовником медичних послуг у рамках реформи фінансування системи охорони здоров'я та переходу на принцип "гроші йдуть за пацієнтом".

У жовтні 2017 року парламент підтримав у другому читанні та в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів, який впроваджує принцип фінансування "гроші за пацієнтом".

Рішення про створення НСЗУ, яка покликана реалізувати політику у сфері державних фінансових гарантій медобслуговування населення і виконувати функції національного замовника медичних послуг і лікарських засобів за програмою медичних гарантій у рамках реалізації медичної реформи, уряд ухвалив 27 грудня 2017 року.

Повний текст інтерв'ю читайте на головній сторінці агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА