11:19 17.09.2018

Проект держбюджету-2019 передбачає збільшення фінансування охорони здоров'я на 10%

2 хв читати
Проект держбюджету-2019 передбачає збільшення фінансування охорони здоров'я на 10%

Проект державного бюджету на 2019 рік передбачає збільшення фінансування системи охорони здоров'я на 10% порівняно з 2018 роком - до 92,3 млрд грн, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Зведений бюджет на охорону здоров'я в 2019 році становить 92,3 млрд грн - на 10% більше, ніж у 2018 році. Додаткові кошти будуть спрямовані на продовження трансформації медицини в Україні", - зазначено в повідомленні міністерства.

Йдеться, зокрема, про запуск програми "Безоплатна діагностика", на яку передбачено 2 млрд грн, а також продовження розвитку первинної медичної допомоги (15 млрд грн). На спеціалізовану амбулаторну, стаціонарну та екстрену медичну допомогу субвенцію буде збільшено на 3,4 млрд грн - до 55 млрд грн.

Для забезпечення функціонування програми реімбурсації "Доступні ліки" фінансування буде збережено на рівні 2018 року - 1 млрд грн.

Як повідомлялося, проект держбюджету-2019 представив на засіданні Кабінету Міністрів 14 вересня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Серед іншого він зазначив, що з наступного року пацієнти зможуть безоплатно отримувати вторинну медичну допомогу (консультації фахівців, аналізи та дослідження) у разі, якщо їх надаватимуть за направленням сімейного лікаря. Він також повідомив про запуск у низці областей пілотного проекту з реформування екстреної медичної допомоги.

Законопроект про держбюджет 2019 року надійшов до Верховної Ради 15 вересня. Наразі тексту проекту на сайті парламенту немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА