15:55 17.09.2018

Проект бюджету-2019 зберігає витрати на пілот із трансплантації

2 хв читати
Проект бюджету-2019 зберігає витрати на пілот із трансплантації

Проект закону "Про Державний бюджет України на 2019 рік", оприлюднено на сайті Верховної Ради у понеділок, передбачає 19,258 млрд грн для Національної служби здоров'я України (НСЗУ), що виконує роль замовника медпослуг.

Відповідно до супровідних документів до тексту проекту, із зазначених коштів на фінансування первинної медичної допомоги населенню заплановано направити 15,314 млрд грн, що на 16% більше, ніж у 2018 році (13,2 млрд грн). Ще 966,785 млн грн передбачено на пілотний проект у Полтавській області із реалізації державних гарантій медобслуговування населення на вторинному рівні, 2 млрд грн - на пілотний проект із реалізації програми держгарантій медобслуговування на вторинному амбулаторно-поліклінічному (спеціалізованому) рівні.

З виділених для НСЗУ коштів на відшкодування вартості ліків для лікування окремих категорій захворювань планується направити 750 млн грн.

Згідно з проектом, на спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу, що надається громадянам у загальнодержавних установах, може бути виділено 1,028 млрд грн.

Підготовка та підвищення кваліфікації медиків і фармацевтів, наукових і науково-педагогічних кадрів у вищих навчальних закладах може бути профінансована на 5,280 млрд грн, наукова діяльність - на 157,798 млн грн.

Обсяг коштів для закупівлі медикаментів і виробів медичного призначення через спеціалізовані міжнародні організації заплановано залишити на рівні 2018 роки (5,949 млрд грн), також як і фінансування програми лікування громадян України за кордоном (389,9 млн грн), а також пілотного проекту із трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів (112 млн грн).

Загалом у проекті державного бюджету на наступний рік фінансування вищезазначених, а також кількох інших програм передбачено 37,307 млрд грн.

Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам передбачається в сумі 55, 502 млрд грн. Окремими бюджетними рядками прописано виділення для областей 150 млн грн на придбання ангіонграфічного обладнання, 250 млн грн - на відшкодування вартості лікзасобів для лікування окремих категорій захворювань.

Крім того, місцевим бюджетам також заплановано направити 18,972 млн грн на закупівлю для закладів охорони здоров'я медикаментів і витратних матеріалів для інгаляційної анестезії, 137,992 млн грн - на надання швидкої медичної допомоги, реалізацію спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей "- 1,548 млрд грн.

Анонсований раніше прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом пілотний проект із реформування системи екстреної медичної допомоги впроваджуватиметься у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях, а також у Києві, на що з держбюджету буде виділено 922 млн грн, з місцевих бюджетів - ще близько 1 млрд грн.

Раніше МОЗ повідомляло, що проект держбюджету-2019 передбачає збільшення фінансування системи охорони здоров'я на 10% порівняно з 2018 роком - до 92,3 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Аптеки не виявляють зацікавленості в проведенні вакцинації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА