Медицина

Італія готова надавати допомогу і сприяння Україні за певними напрямами реалізації медреформи

Під час зустрічі в.о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун з Армандо Бартолоцці на 68-й сесії Регіонального Європейського комітету ВООЗ у Римі італійський колега оцінив хід медичної реформи в Україні і висловив готовність надати допомогу і сприяння Італії в цьому питанні, повідомила прес-служба посольства України в Італії.

"Італійський візаві позитивно оцінив хід медичної реформи в Україні і висловив готовність надати посильну допомогу і сприяння Італії за певними напрямами її реалізації", - йдеться в повідомленні прес-служби посольства в Фейсбук.

Зокрема, в першу чергу це стосується підтримки розвитку мережі установ трансплантації кісткового мозку для лікування онкогематологічних захворювань перш за все в педіатрії.

Також йшлося про передачу методики більш точної діагностики раку щитовидної залози, організацію тренінгів та навчання для підвищення кваліфікації українських медиків, початок програм студентських і професорських обмінів.

"Очікується, що найближчим часом розпочнеться реалізація нових спільних проектів у медичній сфері", - відзначили в прес-службі посольства.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ