18:54 20.09.2018

Рахункова палата має намір у 2019 р. здійснити аудит програми "Доступні ліки"

2 хв читати
Рахункова палата має намір у 2019 р. здійснити аудит програми "Доступні ліки"

Рахункова палата України має намір внести до переліку аудитів на 2019 рік перевірку урядової програми реімбурсації "Доступні ліки", повідомила прес-служба аудитора.

"Я ініціюватиму внесення до плану аудиторів на наступний рік перевірки таких важливих соціальних програм, як "Теплі кредити" та "Доступні ліки", - цитує прес-служба голову Рахункової палати Валерія Пацкана.

За його словами, палата "має намір допомогти уряду зробити програму "Доступні ліки" більш ефективною, виявити та допомогти усунути можливі недоліки".

"Нещодавно Міністерство охорони здоров'я повідомило про усунення помилки, коли за деякі препарати відшкодовувалася 1 коп. Люди сприймають такі випадки як знущання, що шкодить програмі загалом. Ми маємо перевірити, чи немає в програмі інших проблем. "Доступні ліки" мають бути справді доступними для людей. На підставі нашого аудиту ми розробимо рекомендації, які нададуть уряду можливість виправити помилки та зробити програму ефективнішою", - наголосив В.Пацкан.

План аудитів на січень-березень 2019 року буде затверджено до 1 жовтня цього року, перелік перевірок на весь наступний рік - до кінця грудня. Серед пріоритетних програм, крім "Доступних ліків", глава Рахункової палати назвав також перевірку "Теплих кредитів" і ситуацію з боротьбою з незаконним вирубуванням лісів.

Нещодавно Рахункова палата також розпочала попереднє вивчення предмета аудиту ефективності використання коштів держбюджету, виділеного у 2017-2018 рр. для закупівель лікзасобів із залученням спеціалізованих міжнародних організацій.

Як повідомлялося, наприкінці серпня Рахункова палата надала рекомендації за результатами аудиту ефективності використання коштів держбюджету, виділених на надання спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги держпідприємством "Інститут серця Міністерства охорони здоров'я України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА