17:15 25.09.2018

Держлікслужба заборонила обіг двох серій вакцини GSK, завезених в Україну з порушенням законодавства

2 хв читати
Держлікслужба заборонила обіг двох серій вакцини GSK, завезених в Україну з порушенням законодавства

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила реалізацію, зберігання і застосування двох серій (АС20В348ВА і АС20В373 AD) вакцини "Інфанрикс" виробництва "ГлаксоСмітКляйн Біолоджікалс С. А." (Бельгія), ввезеної в Україну з порушенням законодавства.

Відповідне розпорядження про заборону серій імунобіологічного препарату для профілактики дифтерії, правця, кашлюка та поліомієліту було видане на основі інформації, отриманої від ТОВ "ГлаксоСмітКляйн Фармасьютікалс Україна".

Як наголошується в розпорядженні, зазначені серії вакцин із маркуванням іноземною мовою та нанесенням на вторинну упаковку стикера (що не передбачено реєстраційним досьє в Україні) були ввезені на територію України без проходження державного контролю, а також супроводжувалися підробленими документами.

Суб'єкти господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування лікарських засобів, мають перевірити у себе наявність зазначених серій вакцин, які офіційно не ввозили на територію України, й у разі їх виявлення вжити заходів щодо їх утилізації, а також надати відповідну інформацію до територіального органу служби.

Як повідомлялося, 20 вересня Кабінет Міністрів України відсторонив голову Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками (Держлікслужба) Наталію Гудзь та її першого заступника Владислава Цілину за фактами необґрунтованого введення заборони на різні вакцини (зареєстровані та ввезені в Україну відповідно до законодавства) протягом останнього року. Виконувачем обов'язків керівника відомства було призначено заступника голови Держлікслужби Романа Ісаєнка.

Рішення уряду України було ухвалено після звернення МОЗ до прем'єр-міністра з проханням ініціювати притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб Держлікслужби, які, на думку представників МОЗ, ухвалювали ці заборони "всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон", не маючи достатніх підстав та фактів, які свідчили б про необхідність таких заборон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дніпропетровська область отримала від чеських партнерів мобільне реанімаційне відділення на 13 пацієнтів

МОЗ завершило перевірку ВЛК у Києві

Усі бюро судмедекспертизи до середини 2024 року увійдуть до єдиної національної системи під управлінням МОЗ - Кузін

Через війну в Україні не діагностують до 30% випадків туберкульозу

Українські клініки отримають іще 73 потужні генератори в рамках проєкту МОЗ і СБ

Фонд UNFPA за підтримки Швеції та Норвегії передав Україні ще дві мобільні гінекологічні клініки

Кабмін затвердив стратегію добровільного донорства крові до 2028 року

У Києві почалося створення найсучаснішого Центра протезування для військових - Кличко

Мерія Лондона повідомила про початок благодійної програми з відправки авто в Україну на базі ініціативи Кличка

Волонтери ТЧХУ Житомирщини зустріли 51-й евакуаційний поїзд із Донецької області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА