16:10 26.09.2018

У Рівненській області сталося масове отруєння дітей у школі-інтернаті

2 хв читати
У Рівненській області сталося масове отруєння дітей у школі-інтернаті

Кількість хворих, які постраждали під час спалаху гострої кишкової інфекції в Мізоцькій спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернаті I-II ступенів, становить 24 людини, з яких 22 дитини і 2 працівники закладу, які захворіли раніше, - кухар і вихователь.

"Госпіталізовано до інфекційних відділень 16 хворих (у Здолбунівській ЦРЛ перебувають 11 хворих, у Млинівській ЦРЛ - 4, у Костопільській ЦРЛ - 1), і ще вісім дітей лікуються амбулаторно, їх виявили активно під час подвірних оглядів (у Здолбунівському районі - 3 дитини, Рівненському - 2 і по одному - в Острозькому, Дубенському та Сарненському районах)", - повідомляє в середу Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

За результатами розслідування спалаху гострої кишкової інфекції встановлено, що збудником, який викликав захворювання людей, стала сальмонела ентеритидіс. Збудник було виявлено у хворих, в охолодженому сирому м'ясі та на робочих поверхнях харчоблоку (поличка холодильника, терка для варених овочів, лоток для сирого м'яса).

"Обставини, що сприяли спалаху: недотримання правил особистої гігієни та порушення санітарно-гігієнічних вимог під час приготування та зберігання харчових продуктів. Про недотримання санітарно-гігієнічних вимог свідчить виявлення бактерії групи кишкової палички (БГКП) на робочих поверхнях та об'єктах довкілля (48% змивів незадовільні) і в продуктах харчування (40% не відповідають санітарним вимогам). Імовірним джерелом інфекції могли стати два працівники харчоблоку, в яких виявили сальмонелу ентеритідіс (у одного в наявності клінічна картина хвороби, в іншого не було симптомів захворювання), - йдеться в інформації.

Як повідомлялося, з 19 по 20 вересня до інфекційного відділення Здолбунівської центральної райлікарні з ознаками гострої кишкової інфекції було госпіталізовано сімох вихованців Мізоцької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату I-II ступенів і двох працівників цього закладу - вихователя та кухаря. В усіх дев’ятьох хворих відзначалися схожі симптоми: біль в епігастральній ділянці, нудота, блювота, пронос, температура до 40°С.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА