18:11 27.09.2018

МОЗ спростувало інформацію про виплату "розрахункових" для працівників медзакладів, що автономізуються

2 хв читати
МОЗ спростувало інформацію про виплату "розрахункових" для працівників медзакладів, що автономізуються

Міністерство охорони здоров'я України спростовує інформацію про виплату "розрахункових" для працівників медичних закладів, які реорганізовуються у комунальні некомерційні підприємства (КНП, автономізація).

"Деякі посадові особи виходять у медіа із заявами про те, що нібито внаслідок автономізації медзаклади несуть додаткове фінансове навантаження. Ці заяви не відповідають дійсності", - повідомляє прес-служба МОЗ.

У відомстві зазначають, що реорганізація медзакладу в КНП передбачає лише зміну організаційно-правової форми.

"Автономізація - це не реальні зміни в організації праці, і скорочення працівників на реорганізованому підприємстві фактично не відбувається. Тому під час автономізації медзаклади не мають припиняти дію трудового договору з працівниками. У разі реорганізації медзакладу дія трудового договору працівника продовжується", - повідомляє прес-служба.

У МОЗ наголошують, що оскільки трудовий договір працівника зберігає свою силу, до нього не застосовуються процедури, пов'язані із вивільненням працівників, у тому числі виплати "розрахункових".

Як повідомлялося, Верховна Рада 19 жовтня 2017 року підтримала в другому читанні та в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327), який дає старт медичній реформі, зокрема змінам у системі фінансування медичних послуг. Для входження в реформу медичний заклад має пройти автономізацію та отримати статус КНП.

У квітні 2017 року ВР ухвалила закон №2309-д про вдосконалення законодавства в питаннях діяльності закладів охорони здоров'я, що передбачає, зокрема, надання автономії клінікам у питаннях господарських діяльності. Закон забороняє приватизацію державних і комунальних лікарень і передбачає переведення медзакладів зі статусу бюджетних установ у статус КНП, а також можливість офіційно оплачувати надану медзакладом меддопомогу за кошти різних фінансових джерел - державного, обласного, міського та районного бюджетів, страхових компаній, фондів, коштів будь-яких юридичних осіб і фізичних осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА