18:42 01.10.2018

Понад 20 людей отруїлися на поминальному обіді в ресторані в Могилеві-Подільському

2 хв читати
Понад 20 людей отруїлися на поминальному обіді в ресторані в Могилеві-Подільському

У м. Могилеві-Подільському (Вінницька обл.) після організації поминального обіду в ресторані "Київська Русь", який відбувся 28 вересня і на якому були присутні 64 людини, 29 вересня було зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції, повідомляє в понеділок Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

"Станом на 08:00 2 жовтня в окружний лікарні інтенсивного лікування м. Могилева-Подільського перебувають 24 людини, зокрема одна дитина 9 років, з попереднім діагнозом "Гострий гастроентероколіт" середнього ступеня тяжкості. Постраждала дитина захворіла після вживання страв (налисники з сиром і рулет курячий у клярі), принесених з обіду", - йдеться в оприлюдненому повідомленні.

Після отримання інформації про перші випадки захворювання о 15:30 29 вересня фахівці ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області з виїздом на місце разом із фахівцями Могилів-Подільського міського керування і фахівцями ГУ "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" здійснили епідеміологічне розслідування спалаху.

Ресторан "Київська Русь", за словами власника, працює лише на замовлення. Обід готували три працівника кафе та стороння особа, яка їм допомагала. У всіх працівників кафе в наявності особисті медичні книжки з пройденими медичними оглядами в липні 2018 року.

Приміщення харчоблоку перебуває в антисанітарному стані, в одному приміщенні поєднано "гарячий цех", цех холодних закусок і складське приміщення. Холодильного обладнання недостатньо, температурний контроль зберігання продуктів не здійснюється, товарне сусідство в холодильнику не дотримується, добові проби відсутні. Устаткування, допоміжні столи та інвентар не мають маркування, перебувають в антисанітарному стані. Порушено правила миття та дезінфекції посуду.

Меню обіду було представлено 20 стравами. Продукти харчування та сировину закуповували на міському ринку з рук і в магазинах міста. Супровідні документи відсутні. Залишки харчових продуктів і страв відсутні.

В осередку відібрано проби питної води, яйця курячі, майонез, змиви на санітарно-показову мікрофлору. Працівники кафе і їхній помічник обстежені раптовим методом на носійство збудників кишкових інфекцій.

Функціонування зазначеного закладу тимчасово призупинено, власник закладу скасував усі заплановані в ньому заходи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА