12:35 02.10.2018

П'ятьох людей госпіталізували з діагнозом "сибірська виразка" в Одеській області

2 хв читати
П'ятьох людей госпіталізували з діагнозом "сибірська виразка" в Одеській області

П'ятьох людей госпіталізували в Саратському районі Одеської області з діагнозом "сибірська виразка" після контакту з тушею домашньої корови; на території населеного пункту проводяться протиепідемічні заходи.

Як повідомляє у вівторок поліція Одеської області на сторінці в соцмережі Facebook, за попередніми даними, джерелом захворювання стала домашня корова, тушу якої обробляли п'ятеро людей.

"Наразі ці люди госпіталізовані й перебувають під наглядом лікарів. За наявною інформацією, їхньому життю нічого не загрожує", - повідомляє поліція.

У зв'язку з надзвичайною ситуацією місцева влада ухвалила рішення про проведення на території населеного пункту дезінфекційних та інших протиепідемічних заходів із залученням правоохоронних органів.

"З метою локалізації захворювання і запобігання його поширенню на інші території на під'їздах до села виставлено шість карантинних постів за участю поліцейських, рятувальників і нацгвардійців. Вони контролюють дотримання жителями заборони на ввезення-вивезення свійської худоби та продуктів тваринного походження", - зазначено в повідомленні поліції.

Як повідомляє місцеве інтернет-видання "Думская" з посиланням на районну раду, зараз у районі триває екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Водночас видання "Факты" з посиланням на власні джерела уточнює, що всіх п'ятьох хворих госпіталізували до районної лікарні смт Сарата: "Перший випадок захворювання було зафіксовано 29 вересня. Імовірно, це була шкірна форма хвороби, пацієнтів помістили до інфекційного відділення. Карантинні заходи поки що не впроваджувалися".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА