12:43 03.10.2018

Кабмін України перенаправив на лікування громадян за кордоном 101 млн грн

2 хв читати
Кабмін України перенаправив на лікування громадян за кордоном 101 млн грн

Кабінет Міністрів України затвердив перерозподіл коштів, виділених для Міністерства охорони здоров'я на 2018 рік, перенаправивши додатково 101 млн грн на програму лікування українських громадян за кордоном.

Відповідне розпорядження затверджено на засіданні уряду в середу.

"Ми знаємо про наявність проблеми з коштами на цю програму. Ті фінанси в державному бюджеті, які було призначено для неї, закінчилися, але є ще люди, які стоять у черзі. Нам вдалося в трьох інших програмах знайти додаткові кошти в сумі 100 млн грн, які підуть на те, щоб ці люди змогли поїхати лікуватися за кордоном", - сказав заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк під час засідання уряду в середу.

Згідно з текстом проекту розпорядження, яким володіє агентство "Інтерфакс-Україна", обсяг коштів на програму лікування за кордоном було збільшено за рахунок зменшення фінансування програми "Керівництво та управління у сфері державних фінансових гарантій медичного обслуговування населення" (на 75 млн грн), програми виконання боргових зобов'язань за кредитами, залученими ДП "УкрМедПостач" (13,264 млн грн), а також за рахунок коштів, спрямованих на пілотний проект із трансплантації (34, 118 млн грн).

Крім програми лікування за кордоном, частину цих коштів буде також спрямовано на впровадження діагностики та лікування з використанням експериментальних та нових медичних технологій (2,212 млн грн), надання спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги загальнодержавними установами (14,180 млн грн), а також на програму "Керівництво та управління в сфері охорони здоров'я" (5,490 млн грн).

Раніше пацієнтська організація "Національний рух "За трансплантацію" неодноразово виступала за збільшення фінансування програми лікування важкохворих пацієнтів за кордоном. За даними голови організації Юрія Андреєва, кошти, передбачені для пацієнтів, які потребують лікування в закордонних клініках, закінчилися наприкінці весни - початку літа.

Як повідомлялося, проектом державного бюджету на 2019 рік передбачається залишити обсяг фінансування програми лікування українських громадян за кордоном на рівні 2018 року - 389,9 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Genmab купує розробника протиракових препаратів ProfoundBio за $1,8 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА