18:16 03.10.2018

Декларації з сімейними лікарями підписали 45% українців

2 хв читати
Декларації з сімейними лікарями підписали 45% українців

 Декларації з сімейними лікарями в рамках реформи первинної ланки медичної допомоги підписали майже 18,9 млн осіб, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

Виступаючи на семінарі "Перші результати медичної реформи: досвід регіонів" у рамках міжнародної виставки Public Health у Києві він повідомив, посилаючись на дані Національної служби здоров'я України (НСЗУ), що на сьогодні декларації з сімейними лікарями підписали близько 45% жителів України.

При цьому П.Ковтонюк звернув увагу, що "Київ є практично повним аутсайдером за кількістю декларацій" - у столиці підписано 1,149 млн декларацій, що нижче за середній рівень у країні.

При цьому в містах-лідерах реформи "первинки" декларації підписали до 73% жителів, зокрема в Червонограді (Львівська обл.). В Овручі (Житомирська обл.) декларації підписали 68% жителів, у Вінниці та Покровську (Донецька обл.) - по 65%, у Новоград-Волинському (Житомирська обл.) - 63%, Нікополі (Дніпропетровська обл.) і Первомайську (Миколаївська обл.) - по 61%.

Як повідомлялося, НСЗУ, що виконує роль замовника медичних послуг, за липень-вересень 2018 року спрямувала закладам охорони здоров'я, які приєдналися до медреформи під час першого етапу підписання договорів, 819,8 млн грн. Зокрема, 266,8 млн грн було спрямовано 30 медзакладам Києва. Друге місце за обсягом отриманих виплат посідає Вінницька область, чиї медзаклади (24) отримали на свої рахунки 96,2 млн грн. Трійку лідерів замикає Полтавська область - 17 закладів, які приєдналися до реформи під час "першої хвилі", отримали 92,2 млн грн.

Наразі за підсумками двох етапів підписання договорів з НСЗУ роботу відповідно до нового механізму фінансування розпочали 623 суб'єкти господарювання: 538 комунальних некомерційних підприємств (КНП), 47 приватних клінік, а також 38 лікарів, які працюють як фізичні особи-підприємці (ФОП).

За оцінкою П.Ковтонюка, жителі сільських населених пунктів випередили городян за темпами підписання декларацій із сімейними лікарями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

Аптеки не виявляють зацікавленості в проведенні вакцинації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА